Tips: gjør noen eksplosive øvelser under oppvarming for å «våkne til» før styrkeøkter:

For maksimal effekt av styrketrening vet vi at maksimal innsats er viktig, og med det mener jeg ikke at du alltid må løfte maksimale vekter, men at du alltid gir alt du har på trening. Du bør ta i absolutt alt du kan også på lettere løft, da dette er vist å gi bedre effekt både på eksplosivitet og styrke, og sanns. også muskelvekst.

Muscular woman doing jumping squats on a wooden box

Å gi alt du har på trening er dessverre ikke alltid like lett, og noen ganger er man kanskje litt sliten og slapp, og treningen kan fort bli «halvhjertet». Et godt tips på slike økter er å gjøre noen eksplosive bevegelser på begynnelsen og underveis i økten, for å «vekke» kroppen og hodet. Før beintrening kan dette f. eks være noen spensthopp eller noen knebøyhopp med en lett belastning (0-20 % av 1RM), for hofte-øvelser kan man kjøre kettlebell swings med en lett vekt, før press-øvelser kan armhevninger med klapp være en god øvelse, og før trekk-øvelser kan supereksplosiv roing m/strikk gjøre susen. Å gjøre noen enkle og raske bevegelser med armer og bein kan også fungere utmerket – kun fantasien setter grenser.

Prøv dette neste gang du føler deg litt slapp, og fortell meg gjerne hvordan det fungerer! 🙂

Comments are closed.