Ernæringstips fra en tegner? -> Trening & Kosthold; Verdt å lese, Utgave 22

Utgave 22 – I denne utgaven:
– Ernæringstips fra en tegner? (av Scott Adams)
– Why Making Dinner Is a Good Idea (av Jonah Lehrer)
– 8 ting du må jobbe med for å bedre kroppsholdningen din (av Eirik Sandvik)
– The Twinkie Diet for Fat Loss (av Stephan Guyenet)
– How Not to Fight Colds (av Jennifer Ackerman)
– Should You Be Afraid of Fructose? (av James Krieger)
– «The Age of Dumb Guys» (av TC Luoma)

Dette er en fast spalte med interessante og nyttige saker jeg kommer over relatert til trening, kosthold/ernæring og helse generelt

Ernæringstips fra en tegner? Scott Adams, oppfinneren av den velkjente tegneseriestripen ‘Dilbert’, treffer faktisk spikeren rett på hodet i denne lille posten om kosthold og oppfinnsomhet -> Breakfast is Overrated.

Foto: Richard Peat

Why Making Dinner Is a Good Idea: En meget interessant artikkel i Wired. Forskning tyder på at jo mer arbeid vi putter inn i noe (f. eks matlaging), jo bedre føles det ferdige produktet. En av årsakene til den vestlige verdens økende fedme-problemer, kan være hvor enkelt det er blitt å tilberede mat, og at det fører til at vi nyter maten mindre, og dermed føler et behov for å spise mer. Interessant teori, og jeg tror det er noe i dette.

8 ting du må jobbe med for å bedre kroppsholdningen din! Eirik Sandvik har en fin artikkel med 8 punkter du kan følge for å forbedre din kroppsholdning. Mange gode tips her, spesielt om du har et sittestillende arbeid, noe de fleste av oss har.

The Twinkie Diet for Fat Loss: En flott post av Stephan Guyenet om ‘The Twinkie Diet’, som har fått så mye oppmerksomhet i det siste. (Ernæringsfysiologen Mark Haub, som raste ned i vekt på kun ‘junk food’).

How Not to Fight Colds: En flott, liten artikkel i New York Times, om hvordan symptomene vi får av forkjølelse er laget av vår egen kropp, det er kroppen vår sitt forsvar mot infeksjonen. Som jeg stadig legger merke til er tilfellet i de fleste ‘problemer’ vi får med kroppen; kroppen vår vet nøyaktig hva den gjør!

Should You Be Afraid of Fructose? En flott artikkel fra James Krieger, som tar for seg den feilaktige demoniseringen av fruktose.

"Hey, want to know how to insult someone nowadays? Call him an Einstein"

Atomic Dog: «The Age of Dumb Guys»: Nok en flott artikkel av TC Luoma, jeg liker virkelig skrivestilen hans.
«Hey, want to know how to insult someone nowadays? Call him an Einstein.

Sure, compare someone to perhaps the greatest scientific brain of the century, and the guy’s liable to apply a little physics to your skull: «While I realize that energy can neither be created or destroyed, it can be transferred via my fist to your skull and give you a terrible boo-boo.»

Welcome to the age of dumb guys. Welcome to an age where intelligence is a liability…» Les resten.
Se også TC’s bokAmazon.

0 Comments

  1. ett flott knippe artikkler «som vanlig» 😀 hehe. ha en fin dag

  2. Takk for det, ha en flott dag du også! 🙂

  3. Pingback: Fredarn.com » Blog Archive » Trening & Kosthold; Verdt å lese – Beste fra 2010