Bokanmeldelse: The Rapid Fat Loss Handbook av Lyle McDonald

Om man ønsker å gå ned i vekt er det optimalt å ta det ‘sakte, men sikkert’. Da blir det enklere  bevare muskelmasse, og forskning viser at en slik strategi øker sjansen for langsiktig vekttap.

Noen ganger har man dog av forskjellige grunner et ønske om å gå lynraskt ned i vekt – og det er hva denne boka til Lyle McDonald går inn på.

The Rapid Fat Loss Handbook av Lyle McDonald er en lettlest bok (ikke like mesteparten av Lyle’s arbeid), og passer for alle. Jeg personlig lærte ikke noe nytt, men fant likevel god verdi i boka fra praktiske råd om hvordan en ekstremt slankediett settes opp på best mulig måte.

Boka er en versjon av en PSMF (Protein Sparing Modified Fast) diett, som går ut på at man i essens kun spiser proteiner, pluss litt essensielle fettsyrer. Karbohydrater og fett holdes nær null, og proteininntaket holdes meget høyt. Dette gir beste utgangspunkt for raskest mulig vekttap, uten store muskeltap.

Lyle gir anbefalinger og kalkulasjoner som gir spesifikke råd ettersom hvor du er, og hvor du ønsker å være. En overvektig person kan komma unna med høyere kaloriunderskudd enn en slank person.

Jeg har kun eksperimentert smått med dietten, men hadde overraskende nok ingen problemer med sultfølelse, på tross av rundt 1 600 kalorier underskudd hver dag. Dette viser hvor fantastisk mettende proteiner i form av fast føde er.

Om du, av en eller annen grunn, har tenkt til å gå ned i vekt lynraskt; så er ‘The Rapid Fat Loss Handbook’, en bok jeg så absolutt kan anbefale.

Terningkast: *** ** (5)

Les også: Lynraskt ned i vekt med PSMF (Protein Sparing Modified Fast).

The Rapid Fat Loss Handbook


Comments are closed