TRENING OG RESTITUSJON: PRIORITERER DU SØVN?

De fleste av dere som leser dette bruker sannsynligvis mye tid på trening, passer på næringsinntaket i kostholdet til en viss grad, og bruker gjerne også en del penger på kosttilskudd. Likevel er det svært mange som «glemmer» et enkelt og helt gratis verktøy vi har som kan ha en enorm effekt på ytelsen og resultatene våre: nok søvn!

Arthur_Heyer_-_Bulldog_Sound_Asleep

En god natt søvn er kanskje det enkleste vi kan gjøre for å øke vår følelse av velbehag, energi og styrke!

En forskningsanalyse fra i fjor med tittelen «Sleep in Elite Athletes and Nutritional Interventions to Enhance Sleep» så på søvn hos elite idrettsutøvere og fant at svært mange utøvere har problemer med å få nok søvn, og blant effektene dette kan ha finner vi redusert ytelse ved langvarig aktivitet, og økt sensitivitet for smerter.

Lautenbacher et al. publiserte i 2006 en forskningsanalyse med navn «Sleep deprivation and pain perception» hvor de så på temaet søvn og smerte, og de fant at lite søvn øker sensitiviteten for smerte, og kan til og med hindre enkelte medisiner fra å fungere som de skal. Kort oppsummert: «Sleep deprivation and sleep disruption increase pain sensitivity and vulnerability to pain.»

Dette står helt klart i tråd med mine egne erfaringer, og selv har jeg mye å hente på å prioritere søvn bedre. Jeg skal skjerpe meg!

PRIORITERER DU SØVN?

En god natt søvn kan forbedre ytelsen din og redusere smerter!

Comments are closed.