DU TRENGER IKKE HELE TIDEN Å LØFTE TIL «FEILING»:

Etter min mening er kanskje den største feilen de fleste styrketreningsentusiaster gjør å trene til tilnærmet muskulær feiling på hvert eneste arbeidssett. Mange føler at man må kjøre seg helt til grensen for å øke styrken sin, men dette stemmer rett og slett ikke.

Om du ser på hvordan de beste styrkeløfterne og vektløfterne i verden trener, så trener de nesten hver dag, men de kjører seg svært sjeldent maksimalt ut i styrkeøvelsene.

De aller fleste settene du gjennomfører bør faktisk være med en god margin til hva du er kapabel til; du bør stanse settet mens du fortsatt har en god del repetisjoner til gode.

PRAKSIK TIPS: Du bør gå tungt og presse grensene dine fra tid til annen, men hold dette til maksimalt en økt i uken. Resten av treningen være med en god margin din maksimale ytelse.
Dette tillater deg å trene oftere uten å bli «overtrent», det gjør det mulig å arbeide på tekniske forbedringer som du ikke vil klare på absolutt maksimale vekter, og det stimulerer likevel muskelaturen godt nok til at du utvikler deg videre.

UNNTAK: Et unntak til denne anbefalingen er om du kun har mulighet eller lyst til å trene 1-2 økter i uken. Om dette er tilfelle, kan det faktisk være nødvendig å presse seg ganske hardt på disse øktene for å stimulere til framgang. Om du har mulighet og lyst vil jeg dog alltid anbefale å trene oftere, men lettere smile emoticon

VIDEO: Bo André Bergan trener markløft:

** KURS I BASELØFT -> SISTE SJANSE! **
Denne(!) lørdagen (5. september) holder jeg og Norgesrekordholder i knebøy og markløft, Bo André Bergan, kurs i baseløft/styrkeløft. Her vil du lære mer om hvordan du kan sette opp treningen for maksimale styrkeøkninger, samt få rikelig med praktisk trening i øvelsene med teknikkcoaching både fra meg som erfaren coach, og Bo som erfaren styrkeløfter. * Kun 2 plasser igjen! *
Mer info: https://www.fredrikgyllensten.no/…/teknikkurs-i-baseloft-st…/
Påmelding: coach@fredrikgyllensten.no

Comments are closed.