Ønsker du å bli sterkere? Fokuser på muskelvekst!

Det er mange faktorer som påvirker vår styrke, og det et mulig å være veldig sterk uten å ha veldig mye muskelmasse. Likevel så ser det ut til at muskelmasse er den desidert viktigste faktoren, og for folk som driver med en styrkeidrett eller bare liker å trene tung styrke, så er det ofte lønnsomt å prioritere muskelvekst i hvert fall i perioder av treningen.

Styrkeatleter bør tørre å spise seg opp i muskelmasse i perioder!

En studie fra 2002 sammenlignet f. eks. resultatene i styrkeløftkonkurranser med den totale muskelmassen til utøverne, samt individuell muskelstørrelse av forskjellige muskler. Konklusjonen var at total muskelmasse var veldig sterkt korrelert med ytelsen. Les mer: https://link.springer.com/artic…/10.1007%2Fs00421-001-0543-7

PRAKTISKE TIPS:

Om du ønsker å bli sterkere og er relativt slank, så kan en periode med mer mye trening (mange sett) og mye mat (spis deg opp i vekt), ha en veldig positiv effekt på styrken din. Jeg opplever at mange, kanskje spesielt jenter, er litt redd for å spise mer for å støtte opp under slik trening. Også utøvere i vektklasseidretter som styrkeløft og vektløfting, bør man i perioder tørre å gå opp i vekt for å øke muskelmassen sin, selv om de må ned igjen senere for å treffe sin vektklasse.

Comments are closed.