Grønn te ekstrakt for raskere og enklere vektreduksjon?

Om du skal ned i vekt, så er det ingen tvil om at kostholdet er det viktigste å ta tak i. Du må innta færre kalorier enn du forbrenner om du ønsker en varig vektnedgang, også er det naturligvis mange faktorer i kostholdet som kan gjøre dette enklere å få til i praksis. I tillegg kostholdet så kan også trening ha en positiv effekt på vektreduksjon ved at du forbrenner flere kalorier både under aktiviteten, og ved styrketrening også etter treningen. Annen fysisk aktivitet gjennom dagen kan også gjøre vektreduksjon vesentlig enklere.

 

EGCG, et stoff i grønn te, kan gjøre vektreduksjon enklere

Når viktigheten av et godt kosthold og fysisk aktivitet er gjort tydelig klart, så vil jeg nevne en faktor mange glemmer, som er godt dokumentert å kunne ha en positiv effekt på vektreduksjon, nemlig kosttilskudd! Det finnes absolutt ingen kosttilskudd som gjøre vektreduksjon veldig mye lettere, du må faktisk ta tak i rutinene dine om du ønsker å gå ned i vekt, men kosttilskudd kan gjøre hele prosessen litt enklere.

Grønn te eller grønn te ekstrakt (EGCG) er et av tilskuddene som kan gjøre det enklere. Et inntak av 4-8 kopper grønn te eller 400-500 mg EGCG som kosttilskudd per dag er faktisk vist å kunne føre til ca 0,6-2,5 kg ekstra vektreduksjon over 12 ukers tid. En kg eller to høres kanskje ikke ut som så mye, men om du sliter med å gå ned i vekt, eller du skal ned de siste kg før du når målet og/eller vektklassen din (i idrett), så kan det være veldig hjelpsomt.

EGCG ser ut til å fungere både gjennom å øke hvileforbrenningen litt, redusere sultfølelsen, og øke fettforbrenningen. Effekten er ikke massiv, men det kan være et nyttig hjelpemiddel. Videre skal det nevnes at dette ikke er på bekostning av helse, faktisk ser EGCG ut til å kunne ha en rekke positive helseeffekter. For å sitere examine.com:

«It has been implicated in benefiting almost every organ system in the body. It is cardioprotective, neuroprotective, anti-obesity, anti-carcinogenic, anti-diabetic, anti-artherogenic, liver protective and beneficial for blood vessel health. These beneficial effects are seen in doses present both in green tea itself (as a drink) as well as from a supplemental form.»

For mer lesestoff om grønn te og EGCG anbefaler jeg disse kildene:

Comments are closed.