TRENINGSTIPS: BRUK VARIANTER AV DE KLASSISKE ØVELSENE SOM GIR LENGER ARBEIDSVEI!

Styrkeløftøvelsene knebøy, benkpress og markløft regnes av mange som «klassiske» øvelser eller «baseøvelser», og brukes ikke bare av styrkeløftere, men også av de fleste andre som ønsker å øke sin styrke. Øvelsene er populære med god grunn, og for veldig mange er det gode øvelsevalg. Likevel finnes det alltid alternativer som man kan supplementere med, og noen av de beste valgene er ofte da øvelser som kan gi en lenger arbeidsvei enn de klassiske øvelsene.

Som supplement til markløft kan man f. eks kjøre rumenske markløft, hvor man får en lenger arbeidsvei og bedre strekk i muskelaturen i bakside lår og rumpe.

Som supplement til benkpress kan man kjøre armhevninger med hendene på en forhøyning, som f. eks noen vektskiver, kettlebells, eller push-ups håndtak. Dette tillater deg å få en bedre strekk i brystmuskulaturen i bunn av øvelsen, og en betydelig lenger arbeidsvei.

Som supplement til knebøy kan du kjøre dype frontbøy med fokus på å holde en vertikal holdning i ryggen – dvs. en helt strak rygg. Dette vil føre til en spissere vinkel i kneleddet og med det en lenger arbeidsvei og høyere muskelaktivering i framside lår.

Disse øvelsene er ikke nødvendigvis der for å erstatte de klassiske øvelsene, men kan brukes som et supplement med litt lettere vekter og en ofte betydelig lenger arbeidsvei og større leddutslag i ønsket muskulatur, som igjen kan gi bedre effekt for muskelvekst og styrkeøkninger.

Videoen viser rumenske markløft med bredt grep, en øvelse som er veldig god for rumpe, bakside lår, korsrygg og brystrygg. PS: Øvelsen krever god mobilitet i bakside lår, og er derfor ikke like godt egnet for personer med dårlig mobilitet der.

Comments are closed.