Du har det perfekte gymmet rett utenfor døra! mm. -> Trening & Kosthold; Verdt å lese, Utgave 51

Utgave 51 – I denne utgaven:
– Du har det perfekte gymmet rett utenfor døra! (av Eirik Sandvik)
Mye muskelmasse øker ikke forbrenningen (av Robert Eilertsen)
– What defines unhealthy weight? (av Leigh Peele)
– The End of Overeating (video, av David Kessler)
– Kaffe kan senke risikoen for prostatakreft (forskning)
– Hva er mental tøffhet? Og hvorfor det er på tide med en forandring! (av Eirik Sandvik)
– Shoulder Hurts? Start Here (av Eric Cressey)

Ukas sitat:

«A man should look for what is, and not for what he thinks should be.»
– Albert Einstein

Du har det perfekte gymmet rett utenfor døra! En flott og inspirerende post om utetrening av Eirik Sandvik.

I Jim Wendler’s ord:

«I live by two mottos: One is, if in doubt, squat and run hills. So you walk into the gym and don’t know what to do? Then squat and run hills. Have a shitty day at work and want to break someone’s neck but aren’t sure who’s? Then squat and run hills.

The other motto is: Is what I’m doing awesome? If I ask myself that and the answer is no, then I don’t do it.

So with conditioning, when faced with something like jogging on the treadmill, ask yourself first: is this awesome? When you see someone in the gym on a treadmill, do you go, «My God, that is so awesome!» No, you go, look at that poor dumb bastard, he probably just had a triple bypass or something. But hill sprinting? To me, that’s awesome.

Of course, geeks like to bust my chops with questions like, «How do I even know if something is awesome or not?» My answer is, if you’re so freaking unsure that you have to ask someone else for his or her opinion then the answer is it’s probably not the least bit awesome.»

Mitt eget lille gym i hagen 🙂

Les også (fra verdt å lese 23/10/’10):
Kom deg ut i naturen! MensHealth har en flott artikkel om hvorfor vi burde komme os mer ur i naturen, anbefales på det sterkeste. Forskningen på området er ganske klar – for ikke å snakke om at de fleste vet dette innerst inne…

Mye muskelmasse øker ikke forbrenningen: En flott artikkel av Robert Eilertsen som tar opp 4 vanlige myter fra fitness-verden. Disse mytene er;
«…1. Øk forbrenningen ved å spise ofte
2. Mye muskler øker forbrenningen
3. Karbohydrater skal spises tidlig på dagen
4. Trening gjør deg sulten, tren mindre…
» Les hele artikkelen..

What defines unhealthy weight? What is too fat? En flott artikkel av Leigh Peele om hvorfor for mye kroppsvekt kan være negativt, og hvor mye trening vanlige folk bør få.

The End of Overeating: Et interessant foredrag av David Kessler for Google Talk, om psykologien bak overspising og kontroll av matinntak. Et interessant sitat: «…The reward circuit, in essence, overrides the body’s homeostatic mechanisms…»

Kaffe. Foto: Julius Schorzman - www.assembleme.com

Kaffe kan senke risikoen for prostatakreft: En epidemiologisk studie fra mai 2011 fant en omvendt korrelasjon mellom inntak av kaffe (både med og uten koffein) og prostatakreft. Les mer hos New York Times.

Studien: Wilson KM et al. Coffee Consumption and Prostate Cancer Risk and Progression in the Health Professionals Follow-up Study. J Natl Cancer Inst. 2011 May 17. [Epub ahead of print]. Pubmed. JNCI – Full tekst.

Hva er mental tøffhet? Og hvorfor det er på tide med en forandring! En flott post av Eirik Sandvik om mental tøffhet og det å trene for prestasjon – ikke bare utseende.

«Tren for å presetere og du vil se ut som du kan prestere. Tren for å se bra ut og det er alt du ender opp med. Null funksjon. Null kapasitet. Ingen essens i det du driver med, kun overfladisk og over tid – mangel på motivasjon, inspirasjon og til slutt frafall og dårlig form og helse.»

Shoulder Hurts? Start Here: En fin liten pos av Eric Cressey om rehabilitering av skulderskader.

Comments are closed.