Treningstips: Pass på hvordan du løfter, når du ikke "løfter"

De fleste som leser dette har nok fortstått hvor viktig det er med teknikk når det kommer til styrketrening, både for å redusere skaderisikoen og optimalisere effekten av treningen. Det er skrevet utallige artikler om løfteteknikk, men mange glemmer fokuset på teknikken når de ikke kjører en forhåndsplanlagt styrkeøvelse.

Teknikken du lærer gjennom styrketrening kan og bør brukes når du benytter deg av styrken i andre situasjoner.

Markløft lærer deg for eksempel hvordan du trygt og effektivt løfter en gjenstand fra bakken. Vendinger lærer deg hvordan du løfter gjenstanden høyere opp. Bruk det du lærer på gymmet også i hverdagen!

Et annet viktig poeng her er hva du gjør på gymmet i mellom selve treningen. Mange kjører for eksempel markløft meg god teknikk, men når vektskivene skal løftes av og på går teknikken til katten. Dette medfører en unødvendig skaderisiko.

Så neste gang du trener: Pass på teknikken også når du løfter vektene av og på, og eller gjør det klar for selve treningen.

Dette gjelder også holdningen din. Selv om det for de færreste føles komfortabelt å gå rundt med en atletisk/militær holdning dagen lang, så kan du med fordel ha et lite ekstra fokus på holdningen din under trening. Vær sterk.

Kort og godt

  • Bruk teknikken du lærer på gymmet også i hverdagen.
  • Oppretthold god teknikk også når du gjør deg klar for selve treningen, for eksempel når du løfter vektskiver av og på.
  • Fokuser ekstra på holdningen din når du trener. Ikke bare kan dette hjelpe deg med å forbedre din naurlige holdningen på sikt, men det kan gi deg en «sterkere» følelse under trening, og man skal ikke undervurdere de mentale aspektene av trening og idrett.

Comments are closed