Hvorfor er 'vi' feite? -> Trening & Kosthold; Verdt å lese, Utgave 18

Utgave 18 – I denne utgaven:
– Oppsummering av NRK-debatten om ‘hvorfor vi er feite’ (av Robert Eilertsen).
– Mer om insulin (av James Krieger).
– Forskjellige typer styrketrening, del 3: Anabole steroider og treningsrutiner, hypertrofi og antall repetisjoner (av Lyle McDonald)
– Overvekt/fedme og hjernen  (Stephan Guyenet)

Dette er en fast spalte med interessante og nyttige saker jeg kommer over relatert til trening, kosthold/ernæring og helse generelt.

Foto: Wm Jas - flickr.com/photos/wmjas/

Oppsummering av NRK-debatten om ‘hvorfor vi er feite’: Robert Eilertsen aka. Fitnessbloggen har en flott oppsummering av NRK-debatten mellom professor i ernæring, Christian Drevon, tidl. professor i ernæring Dag Viljen Poleszynski, lege Sofie Hexeberg, treningskepsert Kari Jaquesson og leder av landsforeningen for overvektige, Jørgen Foss. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er helt enig i Robert’s tolkning. Selv debatten kan du se på NRK Nett-TV.

Mer om insulin: James Krieger har nå postet avslutningen av sin artikkelserie om Insulin. Omtalt tidligere her og her. Absolutt å anbefale om du ønsker å lære hva insulin er og hvilken oppgave det har i kroppen, hva som skjer både i type 1 og type 2 diabetikere, og hva som skjer i friske personer. Det er mye feilinformasjon der ute rundt insulin – så igjen; denne serien anbefales på det sterkeste! Se siste del her;
Insulin, an Undeserved Bad Reputation: The Biggest Insulin Myth, Continued.
Insulin, An Undeserved Bad Reputation: The Finale.

Foto: Schekinov Alexey Victorovich

Forskjellige typer styrketrening, del 3: Anabole steroider og treningsrutiner, hypertrofi og antall repetisjoner. Del 3 i Lyle McDonald’s artikkelserie. Jeg nevnte del 1 her og del 2 her.

Overvekt/fedme og hjernen: En ny studie så etter gener assosiert med overvekt og fedme, og selv om det er en rekke gener med denne korrelasjonen – så er den svært liten, og det kan naturligvis ikke forklare den enorme økningen i overvekt de siste tiårene. Stephan Guyenet har en flott, liten omtale av studien på sin blogg. Se den aktuelle studien her.

Comments are closed