Proteinfabrikken med fri-form aminosyrer, lovlig i Norge!?

Mange er av den oppfatning at fri-form aminosyrer er klassifisert som legemiddel og dermed ulovlig å selge normalt i Norge, men i september 2008 ble faktisk klassifiseringen av aminosyrer endret, slik at syntetiske aminosyrer er lov å tilsette i matvarer etter godkjennelse fra Mattilsynet.

L-Glutamin

Absolutt en seier for Norske forbrukere. Aminosyrer som har som hensikt å utøve medisinsk effekt er dog fortsatt klassifisert som legemiddel, og det faktum at spesialtillatelse fra Mattilsynet kreves har ført til sparsomt salg av fri-form aminosyrer som sportstilskudd, men Proteinfabrikken har nå lansert sin egen serie med fri-form aminosyrer 🙂

Det skal dog nevnes, at forskningen ikke tyder på at fri-form aminosyrer har noen positive effekter på hverken styrke/muskler eller fettforbrenning, på toppen av et allerede tilstrekkelig proteininntak. Så for de aller fleste, vil nok myseprotein (whey) eller rett og slett vanlig, proteinrik mat som kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter – være det beste alternativet.

Comments are closed