Viktigheten av regelmessig styrketrening

Denne artikkelen er skrevet av Christine Johnsen.

Å være i fysisk aktivitet er viktig, både for fysikken din og for psyken. Spesielt styrketreningen er viktig – det er den som sørger for at kroppen fungerer som den skal og at den klarer å bære seg selv og takle de påvirkninger kroppen utsettes for hver dag. For noen kan det dog være vanskelig å komme i gang med treningen, men det vil gagne deg på sikt. Nedenfor ser vi nærmere på hvordan du starter om du vil begynne med styrketrening, samt hvilke fordeler du på sikt vil oppnå. 

Foto: Pixabay

Slik kommer du i gang

Å starte med styrketrening er egentlig enkelt, men dessverre finner de fleste av oss unnskyldninger for å utsette prosessen. Det er det verste du kan gjøre. Dørstokkmila kan være tung, men jo oftere du krysser den, jo større blir også mestringfølelsen. På sikt vil det bli enklere å trene, du vil føle at du mestrer treningen bedre og ikke minst vil du se resultater. Så hvordan kommer du i gang?

Motivasjon 

Motivasjon er viktig når du skal starte med styrketrening. Den kanskje lureste måten å finne motivasjon på, er å se på andre idrettsutøvere og hvor langt de har nådd. Bet365 tilbyr odds og sportsnyheter og dekker en rekke sportsmarkeder, blant annet fotball og Premier League. Manchester City har 1.44 i sin favør for å vinne serien, og én ting er sikkert – alle som spiller på Manchester City har i mange år trent styrke for bedre kroppskontroll og ytelse på banen. 

Fotballspillere er nemlig avhengige av god styrke i både kjernemuskulatur og ellers for å klare de påkjenninger det er å løpe på banen i 90 minutter når kamper spilles. Liker du fotball og vil du fortsette å spille i årene som kommer, er derfor regelmessig styrketrening en nødvendighet – og det bør være motivasjon nok.

Foto: Pixabay

Må du trene hver dag?

Når det gjelder styrketrening, trenger du ikke trene daglig. Du må dog trene regelmessig, variert og øke innsatsen og motstanden etter hvert. Det er det som gir resultater. I en travel hverdag kan det være vanskelig å finne tiden til styrketrening, men mye kan gjøres hjemme også. Gå til anskaffelse av diverse vekter, en matte og noen styrkebånd, så er ikke en fullbooket timeplan noe hinder lenger.

Spis sunt og variert

Vil du få resultater av treningen, er riktig kosthold viktig. Det hjelper nemlig ikke å trene kroppen og den ikke får den energien og næringen den trenger. En proteinrik kost er viktig, så spis mye kjøtt, egg og kylling. Kombiner dette med gode grønnsaker og fisk, og unngå overflødig sukker.

Også bra for psyken å trene

At trening er bra for kroppen din, er en selvfølge. Musklene som vokser er et bevis på at treningen nytter. Men også hjernen har godt av trening. Studier viser at trening motvirker depresjoner og angst, og flere andre sykdommer som du ellers står i fare for å utvikle over tid – slik som diabetes. Derfor har du alle grunner i verden til å starte med styrketrening i dag, uansett hvor vanskelig dørstokkmila måtte virke.   

Comments are closed.