Helseselskaper drar nytte av folks fokus på sunn livsstil

Denne artikkelen er skrevet av Aksel Olsen.

Helseselskaper er en sektor som bare blir mer og mer aktuell etter hvert som enda flere mennesker får øynene opp for helse og livsstil. Både selskaper som produserer helsekostprodukter, de som tilbyr fysiske tjenester og de som tilbyr e-helsetjenester via skybaserte løsninger.

Kosttilskudd er ikke bare for profesjonelle utøvere

Man skal ikke mange tiår tilbake da de fleste tenkte at Tran og Möllers var det eneste man trengte av helseprodukter for å komplementere kostholdet sitt. Da tenkte de fleste av vitamin- og mineraltabletter, proteintilskudd og andre supplementer kun var forbeholdt de som drev med styrketrening, fitness og sport på profesjonell basis.

Spoler vi frem til 2021 er verden blitt svært annerledes. I dag er svært mange opptatt av å sørge for at de får alt de trenger av næringsstoffer via både naturlig mat og kosttilskudd for å dekke det de ikke får i seg naturlig. Man kan ta egne prøver som viser om man har noen mangler i kroppen, og disse kan enkelt dekkes ved å kjøpe kosttilskudd som dekker behovet.

Flere og større helseselskaper

Det store fokuset på helse gjør at mange helseselskaper vokser seg svært store, samtidig som nye selskaper ankommer bransjen. Dette kommer helsefokuserte nordmenn til nytte ved at det blir et stort utvalg av helsekostprodukter fra selskaper som kniver om å produsere de beste og mest effektive produktene. Samtidig testes produktene av eksperter og uavhengige byråer for å se om produktene faktisk leverer som de skal, og inneholder det de skal inneholde. I Norge er det strenge regler for dette, og heldigvis kan ikke hva som helst tilbys uten av det blir nøye sjekket.

Selskaper som Herbalife har også blitt et yndet investeringsobjekt. Mange rir på helsebølgen som finnes nesten over hele verden, ved å investere i disse selskapene, for eksempel via indeksfond. Mange fond har porteføljer som inkluderer helsekostselskaper, og disse kan til tider gi svært god avkastning, samtidig som man selv ikke trenger å kontrollere porteføljen, ettersom fondet gjør dette for deg.

Helse er kommet for å bli

Det er lett å tenke seg til at det store fokuset på helse ikke er en farsott som kommer til å forsvinne. I dag er folk blitt så opplyst og fokusert på hvordan man skal leve best mulig, og helsekost er nok kommet for å bli. I dagens verden er det ikke naturlig å få alt man trenger av næringsstoffer via naturlig matinntak, med mindre man legger til rette for det på svært detaljert vis. I tillegg velger mange å følge spesifikke dietter som kan gi manko på enkelte næringsstoffer.

I slike tilfeller er det ypperlig å benytte seg av helsekost for å dekke de behovene man har. Det beste er naturlig nok å få så mye som mulig via naturlig kost, men noen kosttilskudd for å supplementere kosten er blitt helt vanlig. Hvis man er usikker på hva man trenger, lønner det seg å gjennomføre tester som viser hva kroppen har og hva kropper mangler av næringsstoffer.

Comments are closed.