Verdens sterkeste fotballspillere

Fotball er et komplekst spill som krever store fysiske ferdigheter. Spillere blir ofte vurdert på hurtighet, utholdenhet, spenst og duellstyrke.

Denne artikkelen er skrevet av Markus Jensen.

Selv om antall kilo som du løfter i knebøy eller benkpress ikke nødvendigvis avgjør hvor god en fotballspiller du er eller kan bli, blir jobben som gjøres i «styrkebua» stadig viktigere.

I samtlige av de store, profesjonelle klubbene er det en armada av fysiske trenere ansatt. Dermed har spillerne de best mulige forutsetninger for å overføre arbeidet som legges ned i styrkelokalene til fotballbanen.

Vi er naturligvis klar over at den uoffisielle kåringen nedenfor kan oppfattes noe urettferdig. Det er ikke alle posisjoner på banen som krever like mye råstyrke som andre, men likevel har vi forsøkt å lage en liste over noen av verdens aller sterkeste spillere.

Victor Wanyama

Mange husker kanskje Wanyama best fra hans tid i Tottenham. Her var den høyvokste kenyaneren en fremragende defensiv midtbanemann som vant det meste av dueller.

En hard skulder-mot-skulder-takling mot Wanyama kan garantert merkes samtidig som det, på grunn av hans store størrelse, er ekstremt vanskelig å ta ballen fra ham.

At det også er kraft i beina til Victor Wanyama er det ingen tvil om. Mange husker kanskje «kanonkulen» han fikk sendt av sted mot Liverpool på Anfield.

Wanyama spiller i dag for Montreal Impact i MLS.

Erling Braut Haaland

Det norske fotballfenomentet er riktignok ikke mer enn 20 år gammel, men likevel er han fysisk overlegen veldig mange i fotballverden. Mange har beskrevet jærbuen som en spiller som besitter en «rå» og «brutal» styrke. Selv om Braut Haaland ikke ligner en bodybuilder er det ingen tvil om at han er sterk som en bjørn.

I en norsk fotball-podcast har det også kommet frem at spillere etter en landslagssamling hadde omtalt Braut Haaland som et «vanvittig beist».

20-åringen har hatt en fremragende start på sesongen, både i Champions League og i Bundesliga, og det spekuleres allerede heftig om Braut Haalands fremtid som fotballspiller. Driver du med fotball tips kan du få 5 i odds på rogalendingen som toppscorer i verdens gjeveste klubbturnering. Det er faktisk ingen andre spillere som har lavere odds.

Adebayo Akinfenwa

Dersom vi utelukkende rangerer spillere ut fra styrke er det ingen tvil: Adebayo Akinfenwa må være den sterkeste fotballspilleren på planeten. 

Det er ikke uten grunn til at Akinfenwa går under kallenavnet «The Beast». Selv om han ikke er blant verdens beste fotballspillere, er Akinfenwa likevel en fryktet spiss blant mange engelske forsvarsspillere. 

Over 100 kilo muskler – kombinert med en uredd spillestil – gjør at det kan være et mareritt å møte Akinfenwa på banen. Og der hvor Erling Braut Haaland ikke lignet en bodybuilder, gjør Adebayo Akinfenwa nettopp dette.

I dag spiller briten for Wycombe Wanderers, og selv om han aldri har representert et engelsk topplag har han likevel over 200 ligamål på CV-en.

Comments are closed.