Treningstips: Stående roing m/ekstra arbeidsvei

Jeg gikk nylig til innkjøp av Eleiko sin nye, «innovative» skivestang «öppen». Dette er en såkalt «trap bar», men uten at du blir «trapped», den er nemlig åpen på den ene siden. Stangen kan dermed både brukes som en vanlig «trap bar», og til andre øvelser som roing, press, utfall mm., uten at stangen er i veien for kroppen.

En flott øvelse denne stangen kan brukes til er stående roing m/ekstra arbeidsvei. På denne videoen kjører jeg stående roing med en tilnærmet vertikal rygg, med ekstra strekk i bunnen og en ekstra god kontraksjon på toppen. Med en vanlig stang ville stangen ha truffet magen min, men med denne nye stangen kan jeg trekke så langt opp jeg klarer uten at stangen treffer meg. Denne ekstra arbeidsveien kan være veldig nyttig, spesielt om målet er muskelvekst.

PS: Stående roing med en så framoverlent holdning krever ekstra styrke i korsryggen, samt god mobilitet i hoften. Dette kan være bra for flere styrkeidretter, men det er ingenting i veien for å kjøre øvelsen med en litt mer oppreist holdning, om man ikke har mobiliteten til den framoverlente posisjonen, eller om man ønsker mindre belastning på korsryggen.

Comments are closed.