Øk ytelsen med tankene – Mental trening for bedre fysisk trening

Dette er et gjesteinnlegg av Morten Sandberg.

Hvorfor bør du bruke mental trening?

Om du virkelig har målene klare for deg i forhold til hva treningen skal gi deg er du på god vei. Det du kanskje har merket er at det ikke alltid er like lett å presse seg selv videre og opp det neste nivået i treningen. Nettopp derfor er det mange som får god hjelp av en personlig trener som kan få ut det siste av deg, selv om du kanskje hadde gitt deg tidligere om du bare trente på egenhånd.

Med mental trening kan du oppnå samme effekt som en PT vil gjøre ved å pushe deg. Her handler det om å utvikle metoder å tenke på systematisk. Noe du allerede har gjort mye i livet i forhold til jobb og andre stressende situasjoner. Det handler om å se det positive selv om du egentlig er klar til å gi opp.

Hva er mental trening?

De strategiene som du kan utarbeide med mental trening vil gi deg ro, kontroll og maks ytelse. Tanker som motstrider målene dine lukes bort og erstattes med nye tanker som er positive og sier at dette klarer du. Samtidig som en skal kontrollere følelsene så de ikke tar overhånd.

Bedriftsledere, idrettsfolk og gamblere har nytt godt av å ha denne kontrollen. Der det er krevende situasjoner som gjør at de må ha fokuset korrekt og ikke få følelser til å påvirke utfallet. Enten det er tøffe avgjørelser om nedbemanning for ledere, det å sette inn et ekstra gir for å vinne et løp eller å holde kontrollen under en viktig hånd i poker.

I gambling industrien er det meste lagt opp til å spille på følelser. Det er her du må vise motstand og utøve kontroll som gambler. Da vil du kunne nå lengre i turneringer og spille mer bevist, slik at sjansene øker for å komme vinnende ut. På den måten kan mental trening hjelpe deg i spillet, så du ikke spiller etter følelsene og ikke for mye. Om du vil prøve deg på dette kan det være kjekt å ta med seg de beste casino bonuser som er på markedet.

Bli bevisst på tankene dine

I forhold til trening er det viktig å observere hvordan du føler og tenker når det blir tøft, eller når du er klar for å gi deg. Hva sier du til deg selv? Hvordan føles det?

Når du blir bevisst på dette så kan du endre på tankene og tvinge deg selv til å fremme mer positive tanker. Bytt ut “Jeg orker ikke mer” til “Yes, jeg klarer en repetisjon til”. Bevissthet er viktig som det første steget.

Vil du lære mer om mental trening bør du lese denne artikkelen https://www.forbes.com/sites/groupthink/2013/12/03/5-powerful-exercises-to-increase-your-mental-strength/#79077f1e4cda . Her går de spesifikt inn på flere muligheter for å utøve mental trening. Så kan du komme raskt i gang.

Emnet mental trening er veldig spennende og i stor bruk i mange områder som nevnt over. Lærer du deg dette vil du være bedre rustet til å nå dine treningsmål.

Comments are closed.