På jakt etter storformen med kule treningsklokker

Denne artikkelen er skrevet av: Ole Christensen.

 

Sommeren nærmer seg og mange legger ned haugevis av timer i skog, mark og treningssentre i jakten på deres helt egen sommerkropp.

Med vårens og forsommerens lysere dager, og sommerferien rett rundt hjørnet, velger tusenvis av nordmenn å snøre skoene, pakke bagen og ikle seg treningsklærne for å tilbakelegge kilometer på kilometer i skogen, langs landeveien eller på løpebåndene i treningssenteret.

Rundt håndleddet har mange en treningsklokke, en digital PT om du vil, som skal gjøre utbyttet av treningstimene bedre og mer effektivt. Nedenfor presenterer vi tre treningsklokker i ulike prisklasser som kanskje kan være til inspirasjon hvis du enda ikke har gått til anskaffelse av den praktiske gadget-en.

Kilde: Pixabay

Garmin Forerunner 235

I Forerunner 235 finner du de fleste av Garmins nyttige og brukervennlige funksjoner, blant annet GPS- og aktivitetssporing. Klokken har naturligvis også håndleddsbasert pulsmåling og den er proppet med Garmins mange apper.

Under treningen kan du benytte Aerobic Training Effect til å følge treningen slik at du får et bedre utbytte av den og unngår for høye eller lave belastninger. En smart funksjon med Forerunner 235 er at du kan følge utviklingen i ditt maksimale oksygenopptak, et mål som gir et godt bilde av den generelle fremgangen i treningen.

Pris: ca. 1700 – 2000 kr (avhengig av butikk)

Apple Watch 4

Den nyeste modellen i Apple Watch-serien er ikke revolusjonerende sammenlignet med tidligere versjoner, men inneholder likevel noen oppgraderinger. Blant annet er skjermen blitt større med plass til mer informasjon. Apple Watch 4 har også fått et bedre batteri.

Klokken har automatisk treningssporing, selv om funksjonen ikke fungerer for alle typer trening. Apple Watch 4 er et elegant alternativ, men er kanskje mer en smartklokke enn en utpreget treningsklokke. Her kan du, i tillegg til å trene, gjøre (nesten) alt som du pleier å bruke telefonen til, fra å lese SMS-er, motta nyheter og sjekke odds og odds tips. Selve trenings-appen mangler detaljer sammenlignet med noen av konkurrentene, men til gjengjeld kan du legge både telefon og lommebok igjen hjemme.

Bemerk at Apple Watch 4 kun fungerer sammen med iPhone.

Pris: ca. 3500 – 8000 kr (avhengig av butikk og modellvalg)

Kilde: Pixabay

Fitbit Ionic

Dette er en klokke som fokuserer på trening, og mange av de andre digitale funksjonene som du får hos Apple er her skåret bort.

Til gjengjeld har klokken et mer enn godt nok funksjonsutvalg til deg som bare vil trene med blant annet kontinuerlig pulsmåling, GPS, søvnsporing, personlig stemmeveiledning og mulighet til å høre musikk via bluetooth. I tillegg kan du gå med klokken i flere dager uten å måtte lade batteriet.

Skjermen har såkalt Gorilla Glass og er både robust, høyoppløst og lyssterk. Samtidig er klokken slitesterk og har ikke problemer med å bli med på en røffere tur i terrenget eller i bassenget (vanntett ned til 50 meter).

Pris: ca. 1900 – 2000 kr (avhengig av butikk)

Husk at det finnes et enormt utvalg av treningsklokker på markedet, og det er lett å gå seg vill i jakten på den riktige. Sørg for å identifisere hvilke funksjoner som er nødvendige for å dekke dine treningsbehov, det er jo ikke sikkert at du behøver den aller dyreste modellen. 

Comments are closed.