Proteintilskudd eller hurtigmat for muskelvekst?

Mange er av den oppfatningen at hurtigmat, enten det er fra en restaurant eller butikkhyllen, er av langt dårligere kvalitet enn mat man lager selv. Dette er ikke nødvendigvis riktig, og selv i tilfellene hvor du kan lage sunnere mat selv, så er det ikke lik at det automatisk gir bedre treningsresultater.

En god burger etter trening er ikke nødvendigvis ødeleggende 🙂

En artig studie fra 2012 undersøkte 12 uker med styrketrening kombinert med enten ekstra proteintilskudd (33 g myseprotein daglig) eller et «fast food» måltid om dagen (1 350 kcal, 41 g protein), og de fant lignende resultater både i hvileforbrenning, mager muskelmasse, kroppsvekt og fettmasse.

Dette viser at også hurtigmat kan fungere godt som et måltid etter trening. Det viktigste er ikke nøyaktig når du spiser hva, men at du får i deg de næringsstoffene du trenger totalt sett over dager, uker, måneder og år. Dette betyr ikke at alle bør leve på burger og fries, men om helheten av kostholdet ditt er solid, så kan man absolutt unne seg slikt i ny og ne, og da kan det være greit å ta med seg at et slikt måltid etter trening, ikke vil gi dårligere treningsresultater enn en proteinshake.

Kilde: Hambre D., m.fl. 2012. A randomized trial of protein supplementation compared with extra fast food on the effects of resistance training to increase metabolism.

Comments are closed.