Treningstips: Gjør restitusjonstiltak kun i konkurransefaser

Restitusjon er viktig for optimal treningsfremgang, men visste du at flere restitusjonstiltak faktisk kan hindre framgangen din?

Tilskudd av antioksidanter er f. eks. vist å drastisk hemme utvikling både av styrke, muskelmasse og utholdenhet, mens isbad etter trening kan ha mye av samme effekt på muskulaturen. Det er også godt mulig at mange andre restitusjonstiltak vi gjør i god tro, kan ha en hemmende effekt på muskelvekst og styrke.

En bedre måte å bruke mange restitusjonstiltak på kan derfor være å reservere det kun til konkurransefaser, eller faser hvor du skal «teste» utviklingen din. Ved å ta i bruk restitusjonstiltak kun i disse fasene, så kan du potensielt også få ekstra god ytelse når du faktisk treninger det – i konkurranser eller tester.

Isbad eller såkalt «kryoterapi» kan hindre treningsframgangen din.

Mer lesestoff:

Comments are closed.