Proteintilskudd er billigere enn melk!

I Dagens Næringsliv står det i dag at «vanlig melk like bra som pulver», i artikkelen skrives det at vanlig melk er like bra som proteinpulver. Dette er ikke overraskende for oss som arbeider i treningsbransjen, og artikkelen får fram dette på en god måte. Det som derimot er ekstremt misvisende er det DN skriver om pris. I artikkelen skrives det et proteinpulver er dyrt, og at man like gjerne kan drikke melk.

 Det betyr ikke at du trenger de populære, men kostbare myseproduktene, ofte kalt whey-proteiner. Prisen ligger som regel på flere hundrelapper per kilo. (Truls Raastad).

Foto: TINE.

For ordens skyld har jeg her gjort klart en liten prisoversikt over tre forskjellige proteinkilder:

  • TineMelk skummet, Kolonial: 14,90 kr for 1 l = 0,43 kr per gram melkeprotein.
  • 100 % whey protein 3 000 g, Proteinfabrikken: 479 kr for 3 kg = 0,22 kr per gram melkeprotein.
  • Q-meieriene Skyr Jordbær & Lime, Kolonial: 12,20 kr for 160 g = 0,76 kr per gram melkeprotien.

Kolonial er blant de rimeligste dagligvarehandlene, og selv her er altså prisen på melk dobbelt så dyrt som proteinpulver. Velger man Skyr framfor vanlig melk, så er prisen hele 3,5 ganger så dyr.

Jeg mener derfor artikkelen er så misvisende, at DN bør komme med en korrigering.

Faktum er uten tvil at proteinpulver er mye rimeligere enn vanlig mat, om man ønsker å få i seg melkeprotein. Truls Raastad, som jeg har stor respekt for, tar feil når han anbefaler melk framfor proteinpulver på bakgrunn av pris. Det kan finnes andre argumenter for å velge et glass melk, men pris er ikke en av dem.

Comments are closed.