Hva spiste våre forfedre?

Når vi snakker om kosthold i treningsbransjen, så er det som regel ernæring vi snakker mest om. Er det sunt? Er det mettende? Og kanskje til slutt; smaker det godt? Derfor synes jeg dagens utgave av D2 var spennende å lese, den handler om norsk tradisjonskost. Hva spiste våre forfedre, hvorfor, og hvilke oppskrifter kan vi prøve oss på? Mat er ikke bare ernæring, det er også tradisjon, kultur og sosialt samvær.

Om du er interessert i å prøve deg på norsk tradisjonsmat – mye av det er veldig enkelt å tilberede, så kan jeg anbefale norsktradisjonsmat.no . Her finner du oppskrifter fordelt etter fylke, og du kan også søke etter spesifikke oppskrifter, lære mer om norsk bakst og kokkeverk gjennom en masse videoer mm. Norges Bygdekvinnelag driver nettsiden, Sparebankstiftelsen DNB har finansiert mye av det.

For de som abonnerer på Dagens Næringsliv kan jeg varmt anbefale artikkelen her:

Comments are closed.