Har du «grit»?

Forrige uke leste jeg en artikkel i dagens. næringsliv som handler om det forskerne kaller «grit». Det ble hevdet at det ikke er talent eller intelligens som er det viktigste for å lykkes, enten det er snakk om idrett, arbeidslivet, eller noe helt annet. Pågangsmot eller «grit» er derimot svært viktig.

«Grit» – Fra Dagens Næringsliv

Merriam Webster definerer «grit» slik:

«firmness of mind or spirit : unyielding courage in the face of hardship or danger…»

Om du er flink til å stå på og jobbe mot målet ditt, også når du møter motgang og ting føles håpløst, da har du «grit». 

Det vises også til at disse kvalitetene kan være trenbare, og at å belønne innsats og pågangsmot framfor kun kortsiktige resultater kan bidra til å utvikle «grit». 

Så når du opplever motgang på trening eller i andre deler av livet, husk at det er en naturlig del av livet – og at det gjerne er den som klarer å stå på både i medgang og motgang som «vinner» til slutt.

Det samme gjelder om du føler deg lite motivert til trening eller arbeid, da bør du spørre seg selv; «Er jeg villig til å slite i dag for å oppleve glede senere?». «Har jeg grit»? 

Det er også viktig å poengtere at om du ikke føler at du er villig til å ofre så mye for f. eks. idretten eller arbeidet ditt, så er det ikke nødvendigvis noe galt med det. Ikke alle trenger å være «best», og man kan oppleve mye glede i livet uten å hele tiden måtte jobbe så hardt for å bli bedre. Ofte er det bare bra  å være fornøyd med det man har og nyte livet. Er du derimot en av de som trives med å strekke deg etter nye mål, så er heller ikke det noe galt, og da kan det å fokusere på «grit» og pågangsmot, og ikke bare kortsiktige resultater, være lønnsomt. 

Comments are closed.