Mental styrketrening

*Dette innlegget er levert av Anna Pettersen.*

«Exercise Plays Vital Role Maintaining Br» (CC BY-SA 2.0) by A Health Blog

Uansett om man driver med styrketrening for å delta i konkurranser eller for å være den beste utgaven av seg selv, så hender det at man går i fellen av å kun fokusere på det fysiske og glemmer det psykiske. En essensiell del av skikkelig styrketrening er nemlig et mentalt fokus, uansett om du deltar i konkurranser eller du forsøker å gå ned i vekt.

Det er et kjent faktum at man får mindre ut av trening og et sunt kosthold om man eksempelvis er stresset, lite fokusert eller har angst. Det finnes noen gode og morsomme muligheter for å trene opp sin mentale kapasitet for å unngå denne fellen. Det er når kropp og sinn er synkronisert at man virkelig merker gevinstene av et sunt kosthold og trening.

Kortspill

Mange forbinder kortspill med hytteturer og barndommen, men det fremgår av vitenskap at kortspill kanskje også burde bli en større del av hverdagen vår i voksen alder. Om du spiller vri åtter med venner eller spiller poker på nett, så vil du raskt merke at den mentale skarpheten blir bedre av å jevnlig trene hjernen på denne måten. Lanseringen av online casinoer har også gjort det langt enklere å spille flere av disse spillene på nett, noe som passer godt med en travel hverdag.  

Slike tradisjonelle kortspill forbedrer hukommelsen, gir deg bedre selvtillit og kan gi deg evner som kommer godt med både i sammenheng med jobb og trening.

Fritid er viktig, for alle

Mange har en hverdagen dominert av jobb og trening, og har sjelden tid til å virkelig ta seg fri og bare slappe av. Forskere mener nå at fritid, hvor du er midlertidig borte fra et stressende hverdagsliv, er en god måte å bekjempe kronisk stress og angst.

«Jump Sky High (free CC usage with credi» (CC BY 2.0) by liveoncelivewild

Forskerne peker bl.a. på at man ser leken atferd hos alle skapninger i naturen. Noen dyr leker faktisk skumle og farlige leker med nettopp de dyrene som jakter på dem, bare for moro skyld. Ifølge forskere, så stimulerer lekng nervevekst i seksjonen av hjernen som styrer følelser og kognitive funksjoner.

Om du har vanskeligheter for å se for deg å ta helt fri, selv en liten periode av gangen, så tenk på dette: Når du spiller kortspill så gjør du i virkeligheten det meste ut av fritiden din siden kroppen din hviler mens hjernen din får trening. Dette fører også i det lange løp til at du får mer ut av den fysiske treningen.

Bedrer sosiale ferdigheter

Kortspilling bidrar også til en svært interessant sosial dynamikk som kan bidra til at voksne forbedrer sine sosiale evner, også utenfor husets fire vegger. For det første er det en nokså avslappet sammenkomst hvor ingen trenger å bekymre seg for hva de har på seg eller om de tok med den rette gaven.

Samtidig vil du lære de rundt deg å kjenne enda bedre. Eksempelvis handler poker i stor grad om å lese konkurrentene dine. Du må holde nøye øye med hvordan alle rundt bordet oppfører seg til alle tider. Trakk kameraten til høyre nettopp et dårlig kort? Eller bare later han som? Er det noen som virker veldig selvsikre?

I tillegg til å holde øye med konkurrentene dine er det viktig at du selv virker rolig. Du må forsøke å ikke vise for mye følelser den ene eller andre veien og må passe på hvordan du reagerer på ulike kort. Dette kan eksempelvis være god trening før du deltar i konkurranser eller viktige bedriftsmøter. Du vil nemlig både lære å overtale andre og du vil lære å lese tegn på om andre tror på deg eller ikke.

Det anbefales dermed å inkludere kortspill i hverdagen om du ønsker å trene opp dine mentale evner, som i det lange løp vil hjelpe deg i både i jobbsammenheng og med tanke på trening.

Comments are closed.