Slanketips: Spis grønnsaker før middag.

Alle vet at grønnsaker er sunt, men få spiser optimale mengder. Helsedirektoratet anbefaler oss å «spise minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag», men de færreste møter disse anbefalingene.

En årsak til dette kan være så enkelt som at grønnsaker ikke smaker like godt som mye av det andre vi spiser. Etter en smakfull middag som ofte er full av både fett, salt og andre kraftige smaker, så frister ikke grønnsaker veldig mye.

En løsning på denne utfordringen kan være å spise en tallerken med grønnsaker før middag, hver dag. Ved å spise grønnsakene først, så kan grønnsakene faktisk smake godt – selv uten dressinger og krydder. Når man ikke har kraftige smaker i munnen fra før av, opplever mange nemlig at vi i langt større grad kan sette pris på de forsiktige smakene vi finner i forskjellige grønnsaker. Jeg anbefaler en full tallerken med rundt 300-600 gram med grønnsaker før middag. Dette gir:
* Rikelig med vitaminer, mineraler og antioksidanter.
* Rikelig med kostfiber.
* Et stort volum med mat; du spiser en hel tallerken før middagsmaten.

Prøv en tallerken med grønnsaker før middag 🙂

Til tross for alt dette inneholder en halv kilo med miksede grønnsaker kun rundt 125 kalorier, ca 5 % av en gjennomsnittlig person sitt daglige energiinntak. Noen gode og rimelige forslag til grønnsaker vi finner lett tilgjengelige i Norge kan være hodekål, tomater, paprika, agurk, blomkål og brokkoli. Bær som bringebær, blåbær, jordbær, bjørnebær og solbær er også gode forslag.

Ved å spise dette før resten av middagen, så vil mange oppleve at det er mye lettere å moderere seg, og de fleste vil ende opp med å spise færre kalorier, men likevel føle seg gode og mette.

Har du prøvd grønnsaker før middag?

Comments are closed.