Gi kreatintilskudd til besteforeldrene dine!

Alle – også eldre, bør ta kreatintilskudd!

Kreatin monohydrat er et kosttilskudd som alle med interesse for styrketrening og/eller kraft-idretter bør bruke. Det er godt dokumentert over flere tiår at tilskuddet har en positiv effekt på styrke og muskelmasse, og prisen er så lav at det ikke er av betydning. Om du er interessert i styrke eller muskelmasse og ikke tar kreatin, så gjør du er stor feil!

Nyere forskning viser også at det et veldig gunstig for eldre personer å ta kreatintilskudd, og å gi dette til dine bestefordeldre eller foreldre kan kanskje være noe av det beste du kan gjøre for deres helse!

Kreatin monohydrat.

Kreatin monohydrat.

Effekter av tilskudd med ca 5 gram om dagen av kreatin monohydrat:

* Hemmer aldersrelatert tap av muskelmasse og styrke hos eldre.
* I kombinasjon med styrketrening vil det øke styrke, muskelmasse og eksplosivitet hos alle (inkl. eldre).
* De positive effektene på styrke og muskelmasse gjelder uansett alder – også de aller eldste!
* Kan øke beinmineraltettheten og med det styrke skjelettet hos eldre; noen studier viser positiv effekt, og andre ikke.
* Kreatin + styrketrening ser ut å øke styrke skjelettet hos alle (inkl. ekldre).
* De fleste studier på mental funksjon viser at kreatin forbedrer vår kognitive funksjon – både hos yngre og eldre personer.

Kreatin gir deg:
* Sterkere muskler.
* Sterkere skjelett.
* Skarpere hode.
* Ingen bivirkninger.
* Pris: ca 70 øre per døgndose (21 kr i måneden).

Jeg har ingen økonomisk interesse i salg av kreatin, men jeg mener at kreatin monohydrat er drastisk undervurdert, og klarer ikke å fatte hvorfor ikke «alle» i treningsverden bruker dette tilskuddet. Hvordan kan idrettsutøvere i kraftidretter, personlige trenere, eller eldre – unnlate å bruke dette tilskuddet? Det er idiotisk.

«Alle» burde ta 5 gram kreatin hver dag, resten av livet.

—-

Referanse:

Gualano B1, Rawson ES2, Candow DG3, Chilibeck PD4. Creatine supplementation in the aging population: effects on skeletal muscle, bone and brain. Amino Acids. 2016 Apr 23. [Epub ahead of print]. https://www.researchgate.net/publication/301610148_Creatine_supplementation_in_the_aging_population_effects_on_skeletal_muscle_bone_and_brain

Comments are closed.