VARMER DU OPP RIKTIG FØR STYRKETRENING?

En god oppvarming kan være nyttig før styrketrening både for å optimalisere ytelsen og potensielt for å forebygge skader, og de fleste velger derfor å varme opp før sine tyngste løft. Den vanligste og utvilsomt viktigste delen av en slik oppvarming er den spesifikke oppvarmingen, som enkelt og greit kan gjennomføres ved å kjøre noen lettere løft i øvelsen du skal trene. Om du f. eks skal kjøre 5 reps på 100 kg i knebøy, så kan en god oppvarming se slik ut:

* 20 kg x 10 reps.
* 50 kg x 5 reps.

* 80 kg x 1 rep.

Så kjører du på med arbeidssettene dine.

Erfaringsmessig så ser jeg at de fleste som er seriøse med styrketreningen sin gjør noe i nærheten av denne typen oppvarming, men der jeg derimot ser en enorm forskjell mellom personer er hvor fokusert de er når de varmer opp.

FOKUS:
Oppvarmingssettene er ikke bare for å gjøre deg varm, det er også en unik mulighet til å trene på god teknikk. Du kan også få en stimulerende effekt av lette oppvarmingssett om du gjennomfører de med maksimal innsats i den konsentriske fasen.

20150712_Fredrik_0694

Fokus

PRAKTISK TIPS: Behandle oppvarmingssettene dine like seriøst som arbeidssettene. Fokuser på evnt. tekniske oppgaver du har, og gjennomfør hver repetisjon med maksimal innsats! Selv veldig lette vekter kan gi en effekt på styrken om de gjennomføres eksplosivt, så gi alt du har!

Comments are closed.