Har du blitt sterkere det siste året?

La meg stille deg et seriøst spørsmål: Har du blitt sterkere det siste året?

De fleste som leser dette har en interesse for styrketrening av et eller annet slag, og enten du trener for prestasjon, styrke, muskelvekst eller utseende, så er styrkeutvikling den mest grunnleggende adaptasjonen du kan jobbe for. Likevel er det min oppfatning at svært mange treningsentusiaster står på stedet hvil, uten å utvikle seg på noen som helst fysiske punkter år ut og år inn. Dette ser jeg ironisk nok også svært mye av blant personlige trenere.

Jeg tror dette i stor grad skyldes mangel på kontinuitet. Folk er hele tiden på jakt etter noe nytt, og personlige trenere føler kanskje at de må mestre alt for å være gode trenere, dette fører til at mange aldri får trent lenge nok på en ting til å utvikle seg over et moderat nivå.

Så; har du blitt sterkere det siste året?

Bo André Bergan gjør seg klar for knebøy.

Bo André Bergan gjør seg klar for knebøy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva er trening?

Først bør du stille deg selv spørsmålet om du trener eller trimmer. Om du trimmer er det faktisk helt ok å ikke bli noe bedre, men om du er interessert i trening – skal skal du utvikle deg!

«What’s the difference? I’ll refresh your memory. Briefly, capital-«T» Training is the process of driving a physical adaptation in a specific direction for a specific purpose, while capital-«E» Exercise is what we do for the way it makes us feel today: before, during, and after the workout itself.

For most people – housewives, car salesmen, fat people, the dull and torpid – Exercise is enough. It’s better than sitting on your ass. But at some point, some of these people will graduate to Training, and when this happens, planning must occur.

Planning means that there will be lots of days when your workout doesn’t make you feel like you want it to, but because you’re now Training, you do it anyway, because it’s part of the process that generates the result for which you planned.»
– Mark Rippetoe.

Jeg kan ikke si at jeg er enig med alt Mark Rippetoe sier, men akkurat her kunne jeg ikke vært mer enig.

Hva vil du oppnå med treningen din?

Om du er blant de som trener regelmessig, men likevel ikke har utviklet deg på noe punkt over lenger tid, så er det aller første du bør gjøre å definere hva du vil trene for. Hva skal du bli god til? Sett deg noen konkrete mål som du kan strekke deg etter.

Kontinuitet!

Neste steg er å belage seg på å trene for dette over tid, og da snakker jeg ikke uker eller måneder, men år! Om du skal bli god til noe – om du skal trene på noe – så tar det år!

Målsettingen i seg selv er også svært lite verdt, det du må gjøre er å bruke målsettingen din til å finne ut hva du må gjøre dag ut og dag inn for å oppnå dette målet.

«Imagine the kind of person who would achieve and maintain this goal… What would “mister six-pack» do every day?»
– Armie Legge.

Hvorfor?

Selvutvikling gir mestringsfølelse og glede, og jeg synes det er utrolig synd at så mange treningsentusiaster – og ikke minst personlige trenere, trener dag ut og dag inn uten å bli det minste bedre på noe som helst. Det er på tide å ta grep og bestemme deg for hva du trener for – og bli bedre på dette!

Workshops:

Om noe av det du ønsker å bli bedre på er olympisk vektløfting eller styrkeløft, så arrangerer jeg kurs i begge deler de neste månedene, og ønsker å tilby lesere av nettsiden min en rabattert pris på 2 000 kr ved påmelding innen 8. mars!

Mer info nedenfor:

Workshop i olympisk vektløfting, mars 2015:
Sted: Magnat Performance Center, Skøyen, Oslo.
Dato: 28-29. mars 2015 (lørdag-søndag)
Tid: 1200-1600 begge dager.
Pris: 2 500,- NOK.
-> TILBUD: KUN 2 000,- NOK VED PÅMELDING INNEN 8. MARS!
Varighet:
8 timer (2 x 4 timer; lørdag og søndag).
Antall plasser: 8.
Påmelding: coach@fredrikgyllensten.no.
Trenere: Fredrik Gyllensten.
-> Omtaler fra tidligere deltakere: https://www.fredrikgyllensten.no/2014/12/23/omtaler-fra-workshops-i-olympisk-vektlofting/

VIL DU LÆRE MER OM OLYMPISK VEKTLØFTING: RYKK & STØT?

Jeg gjentar suksessen og arrangerer nok en workshop i olympisk vektløfting helgen den 28-29. mars 2015. Kurset består av litt teori og mye praksis, og passer for alle som ønsker å lære seg vektløftingøvelsene – rykk og støt.

Du bør ha noe erfaring med styrketrening og øvelser som knebøy og/eller frontbøy fra før av, men utover det kreves det ingen forkunnskaper. Du trenger altså ikke å ha trent olympisk vektløfting tidligere, alt du trenger er et ønske om å lære mer om øvelsene. Om du har erfaring med vektløfting fra før av er du også velkommen – coachingen tilpasses ditt nivå, og kurset passer for alle aldre.

Kurset passer enkelt og greit for alle som ønsker å lære mer om olympisk vektløfting og øvelsene rykk og støt. Coachingen tilpasses ditt nivå, så alle nivåer er velkomne!

Kurset passer også utmerket for personlige trenere og instruktører som ønsker økt kompetanse om vektløfting og de olympiske løftene.

Workshop i styrkeløft & baseløft, april 2015:
Sted
: Magnat Performance Center, Skøyen, Oslo.
Dato: 18-19. april 2015 (lørdag-søndag)
Tid: 1200-1600 begge dager.
Pris: 2 500,- NOK.
-> TILBUD: KUN 2 000,- NOK VED PÅMELDING INNEN 8. MARS!
Varighet
: 8 timer (2 x 4 timer; lørdag og søndag).
Antall plasser: 12.
Påmelding: coach@fredrikgyllensten.no.
Trenere: Fredrik Gyllensten & Bo André Bergan.
-> Omtaler fra tidligere deltakere: https://www.fredrikgyllensten.no/2014/11/06/omtaler-fra-workshops-i-styrkeloftbaseloft/

ØNSKER DU Å TA STYRKETRENINGEN DIN TIL ET NYTT NIVÅ?
18-19. april arrangerer jeg i samarbeid med Norgesrekordholder i styrkeløft Bo André Bergan en workshop i styrkeløftøvelsene – Knebøy, benkpress og markløft.

Kurset består av litt teori og mye praksis, og går over to dager. Målet med kurset er at deltakerne skal få en økt kunnskap om øvelsene knebøy, benkpress og markløft, samt idretten styrkeløft. Det settes av god tid til undervisning og coaching av teknikk i øvelsene, og målet er at alle deltakerne skal sitte igjen med en betydelig forbedring både av forståelsen for øvelsene og idretten, og sin egen teknikk i øvelsene etter kurset.

Kurset egner seg for de som benytter seg av baseløft som knebøy, benkpress og markløft i treningen sin, de som konkurrerer eller ønsker å konkurrere i styrkeløft, og de som ønsker et nytt innskudd i styrketreningen sin. Kurset egner seg med andre ord både for nybegynnere og avanserte styrkeløftere.

Det eneste som stilles av krav er at du har trent styrke tidligere, nivået ditt stilles det ingen krav til, målet er uansett at du skal bli bedre etter kurset enn du var før kurset!

Kurset passer enkelt og greit for alle som ønsker å lære med om styrketrening, med spesielt fokus på styrkeløftøvelsene knebøy, benkpress og markløft. Coachingen tilpasses ditt nivå, så alle nivåer er velkomne!

Kurset passer også utmerket for personlige trenere og instruktører som ønsker økt kompetanse om styrkeløftøvelsene.

Er du interessert i å delta? Vennligst send meg følgende informasjon til coach@fredrikgyllensten.no .
– Fullt navn:
– Fødselsdato:
– Adresse:
– Tlf. nr.:
– E-post:

Comments are closed.