Bokanmeldelse: The Great Cholesterol Con av Anthony Colpo

The Great Cholesterol Con er en bok som tar for seg forskningen på hjerte- og karsykdom, lipid-hypotesen, mettet fett mm. Det er nemlig mange unøyaktigheter rundt dette – selv blant leger, og ting er ikke så enkelt som noen skal ha det til. Det er f. eks ikke så enkelt som at LDL-Kolesterol er det ‘dårlige’ kolesterolet, og at det alltid øker sjansen for hjerte- og karsykdommer, eller totalt dødelighet for den saks skyld.

The Great Cholesterol Con (Anthony Colpo)

«…you often read the prase–‘Its widely accepted that’. This is code for, ‘we believe it, but we couldn’t find any actual evidence.»
– Anthony Colpo, The Great Cholesterol Con.

Boka er relativt lang med sine 430 sider og ingen bilder, og den er vanvittig godt referert med over 1 400 forskningsreferanser, så alt som skrives om her kan du sjekke opp og bekrefte selv. Jeg har selv sjekket ut en rekke av studiene, men på langt nær alle. Jeg har ingen målsetting om å bli noen lege eller noen ekspert på hjerte- og karsykdom, men mye av informasjonen rundt dette er relevant for meg som en kostholds- og treningsveileder, og jeg finner temaet veldig interessant.

«For every complicated problem there is a solution that is simple, direct, understandable, and wrong.»
– H.L. Mencken.

Om du er interessert i helse og ernæring, har en familiehistorie med hjertesykdom, eller har annen grunn til å tro at du kan være under økt risiko for slike sykdommer, eller ikke minst; om du selv er en lege – så kan jeg på det sterkeste anbefale denne boka.

Terningskast: 5

-> Kan kjøpes hos Amazon.com.

«Unthinking respect for authority is the greatest enemy of truth.»
– Albert Einstein.

(Klikk for større bilde) The Great Cholesterol Con (Anthony Colpo), s. 63: En oversikt over noen av studiene på kosthold og risiko for hjerte/karsykdommer og totalt dødelighet.

0 Comments

  1. Hei! Skal sjekke ut boka, så veldig spennende ut. Er så viktig med riktige kilder når man skal lære seg om temaer som dette. Skriver selv innlegg basert på forskning og fakta :O)

  2. Så bra 🙂 Viktig det ja, legger vekt på det når jeg skriver artikler selv..

  3. Is in attendance habitual and legitimate copyright designed for the satisfied on top of a site?

  4. My companion and i were thrilled that Jordan could achieve his investigations by feature of the precious recommendations he gained in your web place. It’s not by all simplistic to just live philanthropic to all comers dreams that the others could have been selling. Thus we understand we need the writer to appreciate for this. A large amount of the illustrations you have finished, the straightforward blog navigation, the friendships you achieve it doable to promote it’s got frequently amazing, and it is making our son in adding to us reckon that the subject concern is cool, and that’s rightly mandatory. Express gratitude you for all!