Tur til Danmark, skade i håndleddet og treningen framover

Denne helga hadde jeg en flott tur til Danmark med noen venner, hvor vi var på Tiésto sin konsert i ‘Parken’ i København, desverre klarte jeg dog å få en liten ulykke mens jeg var der, på mitt høyre håndledd – hvor jeg allerede har slit med smerter fra og til i et halv år nå. Det som skjedde var at en kompis landet på min høyre hånd i det vi satt/slang oss ned, og jeg fikk en stor strekk i håndleddet og skarp smarte som har vedvart siden, og hindret meg i selv de mest dagligdagse bevegelser.

Slik smerten var i går kunne jeg i grunn aldri se for meg å trene noe denne uka, men etter en behandling idag hos en manuelterapaut (noe høyere utdannelse enn fysioterapaut) som jeg nylig har begynt å gå til (Sigurd Slåstad) med dvs. småskader jeg har, så er det blitt en god del bedre, og jeg vil prøve å få trent litt med minimal belastning på håndleddet fra og med i morgen 🙂 Terapauten jeg har begynt å gå til virker sålangt veldig dyktig, og jeg håper og tror at jeg vil lære mye som kan hjelpe meg å holde meg, og ikke minst personer jeg som persolig trener vil hjelpe i framtiden, skadefrie. Problemene jeg har i håndleddet, og ‘småproblemene’ mine i venstre arm og skulder, ser alle ut til å stamme fra problemer i nakken. På onsdag har jeg en ny time hvor vi vil gå gjennom metoder for å stabilisere nakken (slikt som er mye snakket om å gjøre med mage/core, men ofte glemt når det kommer til nakken) under trening, samt øvelser for å styrke nakken generelt sett. Jeg ser virkelig fram til denne timen!

Ellers har jeg pga. dvs. småskader de siste månedene i det siste begynt å tenke en del på treningen min, og nå bestemt meg for å trappe litt ned ved å gå fra 5 til 3 faste styrke-relaterte økter i uka, jeg føler at dette, i sammen med det jeg lærer av min manuelterapaut, vil hjelpe meg med å holde skader og andre problemer med kroppen til det minimale i framtiden – noe som jeg har funnet ut er veldig viktig for meg. Jeg ønsker å konkurrere nasjonalt innen styrkelølft, og etterhvert vektløfting, men det å holde med frisk og i god form er enda viktigere, og jeg ser ingen behov for å hele tiden presse kroppen maks. Om ditt eneste mål er optimal framgang på styrken er det naturligvis lønnsomt å trene så mye kroppen din kan klare å hente seg inn fra, men selv om musklene mine fint takler min nåværende treningsbelastning føler jeg at det langsiktig vil være bedre å holde det til kun 3 tyngre økter i uka, og heller legge til litt annen småtrening på andre dager når jeg føler for det. Jeg har uansett ingen mål om å hevde meg internasjonalt i noen styrkeidretter, så å presse kroppen ned i bakken, slik de aller beste i styrkeløft, vektløfting og strongman er mer eller mindre nødt til å gjøre, er ikke nødvendig for meg. Min kropp ville nok heller aldri takle det; jeg var ekstremt svak før jeg begynte å trene, har en tynn beinbygning, og har ikke noe høyt testosteron nivå. Jeg ønsker å være frisk og glad, og i stand til å hjelpe andre mennesker med trening, kosthold og helse generelt – og etterhvert leve av det arbeidet.

Nå sitter jeg ute i godværet og koser meg, og håper andre på Østlandet også har mulighet til å utnytte de gode sommerdagene som er meldt framover nå 🙂

0 Comments

  1. Det passer jo fint å legge inn noen fjellturer hvis du har fått skade. 😉

    Ha en fin dag!

  2. Ja.. Nå må jeg reise litt for å ta en fjelltur, men tenkte å ta en joggetur i naturen rundt her jeg bor idag. 🙂

  3. Missunelig på den konserten, ja 😉

    Sv: Jeg trener mest styrke om ettermiddagen, men kardio tar jeg gjerne på morgenen. En herlig start på dagen 🙂

  4. Fin konsert ja, faktisk den første konserten jeg noen gang har vært på!

    Har tenkt litt på å begynne å starte dagen med en lett joggetur selv, trenger ikke å presse meg slik at det går utover innhentingen fra styrketrening (kondisjon er ikke mitt hovedmål), men jeg føler som du sier at det er en flott start på dagen 🙂 Vil vertfall prøve det når det er bra vær i sommer. Sitter forøvrig å leser boken ‘Born to Run’, så ikke helt tilfeldig at jeg har begynt å tenkte på det nå..