Utstyret har noe å si!

Siden jeg startet å trene med frie vekter har jeg i grunn kun trent på 2 treningssentere, Condis Lørenskog her i Norge, og ved et lite treningssenter/rom når jeg i fjor bodde hos broren min i Monterrey, Mexico i 8 uker.
Et problem jeg har hatt i et års tid nå, etter jeg startet å leke meg med de olympiske løftene (Støt/Clean & Jerk og noe Rykk/Snatch) er at jeg ikke har hatt mulighet til å slippe stengene rett ned i bakken etter løftet, og selv om jeg ikke løfter så tunge vekter i de olympiske løftene at det blir umulig, så setter det et stort trøkk på leddene mine idet jeg ‘demper’ stangen på vei ned slik at jeg ikke bråker, eller ødelegger utstyret eller gulvet for den saks skyld.. Som et resultat fikk jeg for et halvt års tid tilbake en strekk (regner jeg med) i høyre håndledd, og jeg har hatt fra og til vondt der i rundt et halv år nå.. Nylig begynte jeg å bruke håndleddsstøtte får å avlaste høyre håndledd, og det har hjulpet overraskende bra, men likevel er jeg nå veldig fornøyd med å ha funnet et sted hvor jeg kan trene med skikkelig vektføftings utstyr 🙂

Så hvor er dette? Etter en prat med sjefen på Condis Lørenskog på søndag fikk jeg vite at Condis på Stovner har olympisk plattform og stang, og at jeg som Condis medlem kan trene på alle Condis senterene, så idag tok jeg turen og jeg må si at jeg er veldig fornøyd – det er en helt annen verden å kjøre de olympiske løftene med skikkelig utstyr. For det første har de en solid York stang, en plattform og vektløftings skiver (mykere enn vanlige, så de bråker mye mindre når de slippes ned i gulvet), slik at jeg kan slippe stanga i bakken uten problem, og for det andre så er det en stang som faktisk er beregnet for vektløfting, hvilket vil si at den roterer i mye større grad enn vanlige stenger. jeg trodde ikke det skulle ha SÅ mye å si, men jeg må bare si at det er en helt annen verden.

Om du kjører de olympiske løftene, og ikke har prøvd det med ordentlig utstyr – se å gjør det med en gang! Condis Stovner er de eneste jeg vet om i Norge som har slikt utstyr (med unntak av vetkløfting klubbene rundt om i landet – se vektlofting.no). Vet du om andre senteret i landet med slikt utstyr? Legg gjerne til en kommentar.

Comments are closed.