Hold deg unna 1EuroBuy.com

Det ser ut som flere og flere nordmenn har kommet over ‘selskpet’ 1 euro buy (1eurobuy.com) i den siste tiden, dette er nok et av disse selskapene hvor du skal få dyre produkter til 1 kr osv. og er naturligvis BULLSHIT!

IN ENGLISH: My ‘research’ indicates that 1eurobuy.com is bullshit, it is much more likely to loose money then it is to win the same or more valuable items – It’s lottery, but they try to make people think otherwise. Stay away from 1 euro buy!

Først vil jeg nevne at enkelte brukere har fått produkter derfra, men jeg kaller dette for bullshit da dette kun er en annerledes form for lotto, men forskjellen fra dette og vanlig lotto er at 1EuroBuy lurer folk slik at de tror de får en god deal ved å registrere seg hos dem.

Enkelt og greit; Det er hos 1eurobuy langt større sannsynlighet for å tape penger enn det er for å vinne produkter til samme eller større verdi enn det du betaler. Det kan ha litt med ‘ferdighet’ å gjøre, ettersom du har større sannsynlighet for å vinne om du er veldig rask, men det er mest opp til flaks og kan best sammenlignes med lotto.

Alt tyder forøvrig på at bakmennene er Norske.

For en dypere forklaring på hva 1EuroBuy er og hvorfor du bør la vær å registrere deg der, siterer jeg to gode foruminnlegg fra hendholdsvis hegnar.no og kvinneguiden.no;

S Holmes, hegnar.no .
"…Jeg tok nok litt feil; Selskapet oppgir faktisk en adresse, på sin engelskspråklige "About us"-side:
http://www.1eurobuy.com/index.php?main_page=page_2&language=en

Postadress administration
1EURObuy International LTD
CARPENTER COURT
STOCKPORT, CHESHIRE
SK7 2DH
UK

MEN, hvis man så søker på selskapsnavnet 1EURObuy i det britiske selskapsregisteret, f.eks. her: http://www.companieshouse.gov.uk/
så finner man ikke noe registrert selskap ved dette navn, eller noe lignende navn.

Ved å google adressen, finner man imidlertid en rekke selskaper på denne adressen, inkludert et såkalt "Companies Formation"-selskap ved navn Company Registrations Online Ltd.:
http://www.yell.com/quickclicks/SP/C/Company_Formation/stockport/1

Dette tyder altså på at 1EURObuy er et postkasse-firma med registrert adresse hos selskapet som har assistert med etablering og registrering, men at selskapets registrerte navn er noe annet enn det navnet som er oppgitt på selskapets nettsider (Dette er i strid med britisk lov og EU-direktivet for netthandelsvirksomhet).
M.a.o. ytterligere tegn på en planlagt svindel.

Videre er det mye som tyder på at bakmennene er norske:

– Dersom man leser de engelskspråklige "About us"- og FAQ-nettsidene, er det mye ved ordvalg og setningsoppbygning som tyder på at teksten er skrevet av en nordmann med brukbare, men ikke perfekte engelskkunnskaper, eksempler:
— "Postadress"; En engelskspråklig ville ha skrevet "Postal address", "Post address" eller "Mail address", i to ord og med to d’er, mens på norsk skriver man postadresse i ett ord og med én "d".
— "… offer fantastic products to only 1 Euro included shipping."; En engelskspråklig ville ha skrevet "at only 1 Euro" eller "for only 1 Euro", mens på norsk vil man ofte skrive "tilby fantastiske produkter til bare 1 Euro".

– Dersom man klikker på flaggene oppe til høyre på nettsidene til 1EURObuy, er det bare for det *norske* flagget at teksten kommer på et annet språk enn engelsk.

Konklusjon:
Her er det en eller flere norske sleipinger som prøver å lure godtroende mennesker til å betale abonnement på en antagelig ikke-eksisterende nettbutikk, uten produkter (nesten alle er "utsolgt", og som opererer under fask firmanavn."

Thompz (gjest), kvinneguiden.no
"1eurobuy.com en lur måte å lure penger ut av folk på wink.gif De tjener 2 euro i uken per medlem på siden som er medlemsavgiften, og det er dette som finansierer driften IKKE reklame som de selv sier… Hvis det er 50000 som er med worldwide (jeg tror dette er løgn og at antallet er ubegrenset), betaler 2 euro hver i uken blir det den nette summen av 100 000 = 800 000 kr i uken wink.gif De legger så godt som ALDRI ut nye produkter, og bruker maks 10-15 000 i MÅNEDEN på produktene de legger ut, dvs kanskje 10-20 produkter som 50 000+ skal krige om. Dette høres vel strengt tatt mer ut som et lotteri der du har Odds 1:50 000 = 0,002 % for å "vinne". Så kan vi se på hvaslags resultat de vil oppnå per måned: inntekter: (utenom annonsørinntekter) 80 000kr * 4 = 3 200 000kr Kostnader: (utenom driftskostnader lønn osv.) 15 000 i måneden, Overskudd = 3 185 000 pr måned…. Siden kan drives enkelt av et par personer som sitter igjen med hele sulamitten.

Tipper det er samme eierne som bl.a. har den "Hitbid" siden der du betaler 10 kr per bud, hver gang du byr øker auksjonen med 3 min, og budsøkningen er 10 øre, i tillegg til at de har egne ansatte som sitter og byr. Har sett auksjoner gå opp i 15 000 kr (for en motorsykkel til noen 100 000) og du kan selv tenke deg hvor mye det blir når hvert bud koster 10 kr og budsøkningen er 10 øre… 1kr = 10 bud à 10 kr pr stk = 100 kr pr 1kr * 15 000 = 1 500 000. I tillegg må du håpe at han på andre siden ikke er en innstilt computer og at INGEN av de 100 andre som sitter og byr hvert 3. minutt ikke byr… Sjangsene for å "vinne" her er enda mindre enn hos Eurobuy… HOLD DERE UNNA! Ting som er for godt til å være sanne er ALLTID det…"

Altså: Det lønner seg å holde seg unna 1eurobuy.

Nøkkelord fra artikkelen: lureri, scam, bullshit, one euro buy, 1 euro buy, 1eurobuy.com, lottery, lotteri, svindel.

Comments are closed.