Bokanmeldelse: A Guide to Flexible Dieting av Lyle McDonald

A Guide to Flexible Dieting – How Being Less Strict with Your Diet Can Make it Work Better er en av Lyle McDonald sine mer lettleste bøker, beregnet for ‘folk flest’, og den skuffer ikke.

A Guide to Flexible Dieting (Lyle McDonald)

Boken tar for seg temaet om ‘fleksibel slanking’, hvordan og hvorfor veldig strikte og ensidige dietter kan fungere dårlig, og hvilke løsninger Lyle har funnet på det.

Lyle starter med litt forenklet og grunnleggende informasjon om vektreduksjon vs. fettreduksjon, hvorfor mange dietter feiler mm., før han går inn i ‘kjøttet’ i boka og indroduserer sine strategier for en fleksibel diett, med strategier som ‘free meals’, ‘structured refeeds’, og ‘full diet breaks’. Han avslutter med informasjon om hvordan man på best mulig måte avslutter dietten og går over til vedlikehold – et emne som ikke skal undervurderes, da et av de største problemene folk har med slanking er å opprettholde den tapte vekten. De fleste klarer å gå ned i vekt, men å beholde det vekttapet kan være veldig vanskelig om man ikke gjør permanente endringer i sine livsstil og kostholdsvaner.

Det er mange flotte strategier i A Guide to Flexible Dieting, og jeg vil anbefale alle som har planer om å slanke seg, eller hjelpe andre med å slanke seg, å lese denne boka.

Terningkast: 5

Comments are closed