Sett standarden for dagen allerede fra morgenen av

Denne artikkelen er skrevet av Christine Johnsen.

Er du en av de mange som har tenkt at i dag skal du få til en god treningsøkt, men du må bare gjøre litt andre ting først, for deretter å ende opp med å ikke trene i det hele tatt? Du er ikke alene, og det å utsette treningsøkten er en lettvint måte å skye ting foran seg på, uten å ta hånd om utfordringen du har i vente.

En enkelt måte du kan unngå dette problemet på, er å starte dagen med en treningsøkt. Rett og slett bytt om på rekkefølgen du egentlig hadde tenkt, og sett treningsøkten foran de andre oppgavene eller tingene du hadde tenkt å gjøre. På den måten kan du allerede fra morgenen av få satt standarden med at dette kommer til en bra og produktiv dag, der du allerede har fått unnagjort en god treningsøkt og er full av energien som treningen gir.

Kroppen har godt av å starte dagen med en treningsøkt

Det finnes mange alternativer for dem som ønsker å starte dagen på best mulig måte, altså med en treningsøkt. Forskning sier at det er best å trene om morgenen, da det for det første hjelper deg med å etablere en god døgnrytme der kroppen skiller ut søvnhormonet melatonin tidlig på kvelden. Samtidig skiller kroppen ut adrenalin når du trener, noe som gjør at du våkner og gjør deg mer klar og fokusert på oppgavene du har i vente i løpet av dagen.

Forskere sier også at det er mer naturlig for kroppen å skille ut kortisol, som er et stresshormon, om morgenen. Hvis du kommer i gang med treningen tidlig på dagen, betyr det at de gode hormonene som treningsøkten sørger for å utskille fra kroppen din, gjør deg forberedt til utfordringene som er i vente i løpet av dagen.

Samtidig økes kroppens forbrenning for resten av dagen ved å trene tidlig på morgen, noe som er en annen positiv effekt for de som ønsker bedre forbrenning.

Bruk ettermiddagen til avslapping

Ved å trene om morgenen, kan du ha ettermiddagen til å slappe av på, noe som er godt for kroppens døgnrytme. Ved å sette seg ned i sofaen for å slappe av med god samvittighet. Kanskje vil du vil se fotball med kompiser og plassere odds hos bookmakere, som bet365? Intern spenning mellom kompisgjengen eller kollegaer gjør alltid kampene mer spennende å følge med på. Andre alternativer kan være å lese en god bok, enten det er noe skjønlitterært eller bøker for selvforbedring. Uansett hva man gjør, er det naturlig at man blir trøtt når kvelden nærmer seg, ettersom treningsøkten allerede er foretatt tidlig på dagen.

Kilde: Pixabay

Søvnvansker kan ha bakgrunn i treningsrutinene

Mange sliter med å sove på kvelden, men ofte finnes det naturlig årsaker å peke på. Ved å trene på sent på ettermiddagen eller på kvelden, vil hormonene som frigis under trening kunne påvirke kroppen din slik at den ikke klarer å slappe av. Det finnes naturlig nok store individuelle forskjeller, og for noen er det uproblematisk med en treningsøkt rett før leggetid, men for de som sliter med å få sove om kvelden, er det utvilsomt lurt å se på om man kan gjøre noe med døgnrytmen sin.


Comments are closed.