Fotball – ha det gøy mens du trener

Denne artikkelen er skrevet av Christine Johnsen

Å holde seg i form er på moten, og treningen har mange helsefordeler. Men de fleste av oss blir midlertidig bitt av basillen, registrerer oss på et treningssenter og trener så hardt vi kan i noen uker før vi faller fra igjen. Dette skyldes flere ting, men viktigst er den manglende kunnskapen om riktig trening og dermed fallende motivasjon. Heldigvis kan du sjekke ut treningsformer der du slipper å pugge masse teori, og der treningen faktisk blir noe du gleder deg til. Høres dette ut som noe for deg, bør du begynne å spille fotball. 

Fotball gir mange helsefordeler

Fotball interesserer folk flest i den forstand at vi liker å slå oss ned foran TV-en med en god fotballkamp på kveldstid. Men fotball er mer enn god underholdning. Idretten krever ekstremt mye av deg, både fysisk og psykisk, og ved å spille fotball regelmessig trener du samtidig både utholdenhet og styrke. Det er ikke bare på fysisk vis at fotball er bra for deg. Du lærer å samarbeide, du lærer strategi, og du får utløp for det instinktive konkurranselysten vi alle har i oss.

Kilde: Pixabay

Slik finner du motivasjonen

For mange som begynner å trene blir dørstokkmila stadig lengre, så hvordan finner du motivasjonen til å forbedre fotballferdighetene? Fokuser på at du skal ha det gøy med venner, la deg inspirere av dine største fotballikoner eller finn motivasjonen med fotballspill på en spillkonsoll, som FIFA, eller på Luckydays. Men hva i alle dager er LuckyDays, spør du kanskje? Det er et nettcasino med mange spill tilgjengelig – også med fotballtema. Fotballspill vekker konkurranseinstinktet og er en god måte å finne motivasjonen. 

Utholdenhet i forsetet

NRK fremhever at løpeferdigheter i fotball er svært viktige. Heldigvis er mye av treninga gjort om du spiller fotball regelmessig. Du løper nemlig ekstremt mye mens du spiller, gjerne med høy intensivitet. Det gir raskt resultater. Når du spiller fotball glemmer du dessuten hvor mye du faktisk løper – det er bare en del av spillet – men alle de korte, intensive intervallene fordelt på en treningsøkt eller 90 spilleminutter gir deg en fantastisk kondisjonsøkt hver eneste gang.

Kilde: Pixabay

Fotball og styrke

Styrketrening er viktig uavhengig av om du spiller fotball eller ikke. Treningen sikrer at kroppen klarer å bære seg selv, at musklene holdes ved like og at blodet og oksygenet fraktes rundt i kroppen. Men når du spiller fotball er det ekstra viktig med styrke i hele kroppen, ellers får du raskt skader og vil henge etter på banen. På bakgrunn av dette lønner det seg å gjennomføre enkle styrkeøvelser hentet fra Nettavisen eller andre aktører også utenfor fotballbanen, selv om musklene får kjørt seg godt underveis i spillingen også. 

Den gode følelsen etter fotballtrening

Fotball tester deg både fysisk og psykisk, og da føles det ekstra godt når dagens fotballøkt er over og kvelden senker seg. Len deg tilbake i godstolen med god samvittighet, skru på TV-en og gjør deg klar til kveldens storkamp med favorittlaget ditt. Hvem vet – kanskje du blir inspirert til å prøve noen nye triks på morgendagens trening?

Comments are closed.