Armhevinger er undervurdert!

I disse krisetider er hjemmetrening i vinden, og det er veldig bra! Moderne treningssentre gjør det utvilsomt enklere og ofte også mer motiverende å trene godt, men når alle treningssentre i landet er stengt, så er hjemmetrening den eneste muligheten de fleste har for å trene styrke, og da er det det veldig bra at dette kommer fram som et godt alternativ både på sosiale medier og i tradisjonelle medier, så dette heier jeg på!

Armhevinger er undervurdert!

En utfordring er likevel at mange av de treningsrådene som kommer fram, er beregnet for nybegynnere eller totalt utrente personer. Om du er godt trent fra før av, så vil mye av denne treningen være totalt virkningsløs. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at mye av den treningen som anbefales i disse dager, er ganske virkningsløs selv for helt nybegynnere. Noe er alltid bedre enn ingenting, men man blir ikke godt trent av å kjøre skulderpress med en melkekartong eller utfall med egen kroppsvekt. Heldigvis finnes der derimot mye trening man kan gjøre hjemme, også helt uten utstyr, som er veldig effektiv også for de som er godt trente fra før av. 

Et slag for armhevinger!

Armhevinger, eller push-ups som det helter på engelsk, er et perfekt eksempel på en øvelse man gjør med egen kroppsvekt, som faktisk kan gi god effekt. Armhevinger er faktisk en helt genial øvelse, spesielt i disse krisetider. Øvelsen kan enkelt tilpasses til styrkenivå, slik at både helt nybegynnere og ekstremt godt trente kan få en god effekt ut av øvelsen.

I denne videoen forklarer jeg kort hva som er så bra med armhevinger, og i videoene nedenfor finner du noen eksempler på øvelsevarianter – med de enkleste variantene øverst, og de tyngste nederst i posten.

Interessert i coaching?

Nå som alle treningssentre er stengt har jeg god kapasitet for online coaching, så om du ønsker et komplett treningsprogram laget unikt for deg, og tett, daglig oppfølging -> ta kontakt med meg via kontaktskjemaet nederst i denne artikkelen, eller på coach@fredrikgyllensten.no 🙂

Kontaktskjema:

Skriv gjerne kort og konkret hvem du er og hva jeg kan hjelpe deg med 🙂

Comments are closed.