Lad batteriene med en «fitcation»!

*Dette innlegget er levert av Anna Pettersen.*

Det norske språket flommer over av engelske lånord om dagen, men et av de bedre vi har hørt de siste månedene er uttrykket «fitcation», som selvsagt stammer fra de to ordene «fit» (komme seg i form) og «vacation» (ferie).

Mange moderne mennesker nøyer seg nemlig ikke med å slappe av mens de drar på ferie i disse dager. Kroppen må nemlig holdes ved like året rundt, og dette er særlig relevant mens man er på ferie, siden det ofte er fristende å spise noen is eller drikke noen øl for mange i sommersola.

Late dager på stranden kan fort øke vekten.
(CC BY-ND 2.0) av ElixM

Hvordan planlegge turen?

Siden dette er en spesiell form for ferie, kan det være lurt å planlegge fitcation-ferien din, sånn at du også har tilgang til et innholdsrikt kultur og natteliv som tilbyr alt fra eksotiske restauranter til kasinoer i toppklasse. Du kan velge selv om du skal ordne alt på egen hånd, eller dra gjennom et reisebyrå. Det siste alternativet høres kanskje kjedelig ut for mange, men da er du sikker på at du får et tilbud skreddersydd behovene dine. Dette gjør at alt er organisert, samtidig som det også er lettere å møte andre likesinnede hvis du bestemmer deg for å reise alene.

Reis på surfeferie

Du trenger ikke å reise til California for å surfe, og man skal faktisk ikke lenger enn til Jærstrendene for å finne noen av Europas beste surfeforhold. I utlandet finnes det også flere rimelige destinasjoner hvor du kan teste surfeferdighetene dine. En av disse er Marokko, hvor du kan fly inn rimelig med lavprisselskaper som Ryanair og Easyjet. Førstnevnte flyr blant annet til havnebyen Agadir, som har en kystlinje som passer til alle ferdighetstyper. Surfing er nemlig langt fra så lett som det kanskje ser ut som, og de fleste trenger ganske mye trening for å mestre bølgene. Ved surfing trener du særlig overkroppen, noe som gjør at du kan bli rask og sprek til den korte norske strandsesongen starter i midten av juni.

Skisesongen varer hele året

Vi nordmenn er nok allikevel født mer med ski enn surfebrett på beina, og selv om skisesongen stort sett er over her hjemme, er den i ferd med å starte på den sørlige halvkulen. Eksotiske destinasjoner som Argentina, Chile og New Zealand venter på deg, hvor du kan boltre deg i puddersnø hele den nordlige sommeren. Blir dette for langt borte er det også mulig å stå på ski på Galdhøpiggen, hvor du blant annet kan teste skiene på Norges tak. Skigåing er en aktivitet som trener hele kroppen, og kanskje er det også mulig å stifte nye bekjentskaper på afterskien.

Galdhøpiggen tilbyr snø hele året.
(CC BY 2.0) av Kristoffer Trolle

Meditasjon på Bali

Hvis du foretrekker mindre fysiske utskeielser, kan du alltids kaste deg på yoga-bølgen. Bali er et populært turistmål, og asiatene er kjent for å være et folkeslag som er glade i meditering. Borte fra alle strendene ligger den lille byen Ubud, som er kjent som øyens spirituelle sentrum. Ta kontakt med en holistisk healer og få fart på både kropp og sjel, og vi kan nesten garantere at du vender hjem som et nytt, bedre og lettere menneske.

Comments are closed.