Hvorfor er prisen så viktig for valg av treningssenter?

Det virker for meg som om nordmenn flest har lite betenkeligheter med å bruke noen tusenlapper hver måned på festing og drikking, eller noen titusen på en deilig ferie. Når det gjelder valg av treningssenter så er derimot ofte de samme personene meget oppmerksom på prisen på et medlemskap, og billig-sentre med priser helt nede i 199 kr i mnd. har vokst fram de senere årene, men hvorfor er vi så nøye på disse hundrelappene, mens vi lar pengene fly på andre områder?

I dagens utgave av Dagens Næringsliv kan vi lese at den seneste rapporten fra Virke trening viser at antall treningssentre her til landet har økt fra 541 i 2009 til 1 129 i 2017 – en vanvittig økning på 109 % på 8 år. En utfordring med disse tallene er dog at sentrene knapt tjener penger, og svært mange går i minus. I 2014 lå snitt driftsmargin rundt 0 % for de store kjedene og i underkant av 3 % for frittstående sentere, mens det i 2016 lå på underkant av 4 % for kjedene og i overkant av 2 % for frittstående sentere. Det er med andre ord lite penger å tjene på å drive treningssentre om dagen, og tøff konkurranse på pris.

Trening er både godt for helsen og kan gi overskuddet til andre ting her i livet, samtidig som det kan være en morsom aktivitet i seg selv som kan gi stor mestringsfølelse og glede. Nordmenn flest har mer enn nok penger å rutte med til å kunne bruke noen hundrelapper i måneden på et treningsmedlemskap, og setter vi det opp mot andre ting vi bruker penger på bør valget være klart for de fleste -> trening er verdt en liten investering.

Jeg vil oppfordre folk til å velge det treningssenteret de synes er best utstyrt, har de dyktigste og hyggeligste ansatte, og generelt der du trives best – framfor å la prisen veie mest når du skal velge ditt treningssenter. Om månedsprisen er 299 eller 599 har svært lite å si for økonomien til nordmenn flest, så la nå ikke det styre valget ditt!

Trenger prisen å være så viktig når man velger treningssenter?

Trenger prisen å være så viktig når man velger treningssenter?

Comments are closed.