Det tar tid å bli god!

Slike bilder som dette er blitt delt av utallige mennesker før, uten at bildet i seg selv gir noen stor effekt på folk sin mentalitet. Likevel vil jeg med dette bildet minne mine følgere på en viktig ting; det tar tid å bli god!

b619c514-79f6-4994-b979-5836e075fe6f

For de av mine følgere som ønsker å bli god i en styrkeidrett, så kan jeg nevne at Russisk forskning*  viser at det i snitt tar 11-16 år med satsing på vektløfting før man når sin topp. For styrkeløft er tallene sannsynligvis ganske like, om ikke enda høyere.

For de som ønsker å lykkes som personlig trener, kan jeg nevne at veldig mange nyutdannede trenere gir opp etter kun noen måneder – jeg har sett tall som viser at over en tredjedel av de som begynner som personlig trener på et kommersielt senter, sier opp i løpet av det første halvåret. Tall fra Sats/Elixia viser at en gjennomsnittlig PT tjener rundt 15 000 kr i måneden – ikke mye å skryte av.

Virke Trening har gjort undersøkelser som viser at om lag 30 prosent av pt-ene er heltidsansatte, mens 33 prosent jobber deltid og 37 prosent er selvstendig næringsdrivende. Mange av de som jobber deltid ønsker nok likevel å jobbe heltid, men lykkes ikke nok til  leve av det.

Om du ønsker å lykkes i idrett, eller i et yrke hvor du må skape verdiene selv, så er du nødt til å innse at det tar tid å bli god. Du bør sikte på minst et tiår med daglig trening før du har noen sjanse for å nå ditt potensiale i en idrett, og skal du jobbe som personlig trener bør du være klar for et basketak med arbeid det første året, og du bær være forberedt på svært lite fritid. Videre må du faktisk stå på over lang tid, om du ønsker å bli virkelig god. Dette gjelder både om du ønsker å lykkes faglig og resultatmessig med dine kunder, såvel som rent økonomisk.

Har du tålmodigheten og pågangsmotet til å bli bedre enn gjennomsnittet?

Ikke alle har det, og det er faktisk helt greit. Mange kan trives veldig godt med å være middelmådig i sin idrett og/eller sitt arbeid, og det er helt greit – for livet handler om mer enn suksess i idrett og arbeid, men om du har ønsker eller forventninger om å bli blant de beste, så må du også være villig til å jobbe mer enn gjennomsnittet!

Jobb hardt. Tren hardt. Nyt fritiden når den får plass.

* Kilde: R.A. Roman, Moscow. Managing the Training of Weightlifters. Weightlifting: Sbornik Statei 9 – 17:1971 Translated by Andrew Charniga, Jr. Sportivny Press©. 2007..

Comments are closed.