Treningstips: ta uker med «aktiv hvile» i ny og ne:

De aller fleste bør definitivt bli mer strukturert med treningen sin om de ønsker optimale resultater, men for de få som allerede er veldig strukturert, og følger personlige treningsprogrammer over lang tid, så kan derimot en uke med «fri» i ny og ne være godt både for hodet og kropp.

Buldring kan være et eksempel på aktivitet under en uke med "aktiv hvile".

Buldring kan være et eksempel på aktivitet under en uke med «aktiv hvile».

Jeg anbefaler ofte mine kunder å ta noen dager eller en ukes tid med «aktiv hvile», hvor de trener litt lettere, tester øvelser og metoder de ellers trener lite eller ingenting av, og gjerne også tar noen dager uten noe av sin vanlige trening. Trener man normalt styrkeløft kan man f. eks ha en uke med en økt hvor man trener som en «kroppsbygger», en mer vanlig treningsøkt hvor man bytter ut sine vanlige øvelser og tester noe nytt, og kanskje to-tre økter med noe helt annet – litt turn/kroppsvektøvelser, en fjelltur, litt svømming, klatring eller noe helt annet.

En uke med «aktiv hvile» og variasjon fra sine vanlgie treningsrutiner kan være flott å implementere et par ganger i året, gjerne etter man har har trent et program «slavisk» i flere måneder i strekk.

Comments are closed.