Redd for å bli stor av styrketrening?

Styrketrening for jenter blir stadig mer populært, men til tross for dette er det fortsatt mange jenter som er redd for å trene styrke fordi de ikke ønsker å bli for store eller muskulære. Er det noen grunn til å være redd for dette?

Først må vi være ærlige å si at det finnes jenter som er veldig muskulære, og ikke alle synes det er like pent. Det er helt greit – alle må få lov til å ha sin egne meninger om hvordan de ønsker at sin egen kropp skal se ut, og ikke alle jenter ønsker å ha mye muskelmasse – det er også helt greit. Likevel vil jeg påstå at alle har godt av å trene styrke, selv om du ikke ønsker større muskler. Styrketrening har mange gode effekter for helsen din, samtidig som sterkere muskler og skjelett er positivt for alle.

Er det noen grunn til å være redd for å bli for stor av styrketrening?

Er det noen grunn til å være redd for å bli for stor av styrketrening?

Når det kommer til redselen for å bli for stor, så er den redselen også helt ubegrunnet for de aller, aller fleste. Det tar nemlig lang tid å bygge muskler, og når du ser en muskulær kvinne så må du vite at det sannsynligvis er tiår med styrketrening som ligger bak. 10-15 år med regelmessig trening bør man forvente før man i det hele tatt kan være i nærheten av å maksimere sin muskelmasse, og det er derfor ingen grunn til å være redd for at man «over natten» skal bli større enn man ønsker.

Tips til deg som er redd for å bli for stor:

#1) Tren styrke – det er både morsomt og bra for deg.

#2) Skill mellom muskelmasse og fettmasse. Om du spiser mye og går opp i vekt, så vil du kunne se større ut. Om du derimot spiser en passelig mengde og har en sunn kroppsvekt, så vil du ikke bli «større» av å trene styrke, men du vil se «strammere» ut fordi du får mer muskelmasse, og mindre fettmasse.

#3) Om du er redd for at en muskelgruppe skal bli for stor, følg med på den og ta noen bilder et par ganger i året. Om den etterhvert begynner å bli større enn du ønsker, så er det ikke verre enn å begrense treningen av muskelgruppen når den tid kommer. Det tar nemlig tid, og ingenting skjer over natten.

Lykke til med styrketreningen! Trenger du hjelp til å komme igang? Lørdag 1. juli arrangerer jeg nybegynnerkurs i styrketrening på Magnat Center i Oslo.

Comments are closed.