Dagens tips: 3 varianter av glute ham raise – hva ønsker du å prioritere?

Glute ham raise er en flott maskin og en flott øvelse for å trene opp hele baksiden; legg, lår, rumpe og rygg. Egen kroppsvekt er tungt nok for de aller fleste, og er det for tungt kan man enkelt feste en strikk fra maskinen og rundt brystet for å avlaste. Er man sterk i øvelsen kan man holde en vektskive foran bystet eller plassere en vektstang bak nakken.

På denne videoen viser jeg tre varianter av samme øvelse, hvor forskjellige muskelgrupper står i hovedfokus i hver av variantene.

Variant #1: hamstring-dominant: Ved å fokusere mest på bevegelsen i kneleddet vil bakside lår (hamstring) og bakside legg (gastrocnemius) stå i hovedfokus.

Variant #2: rygg-dominant: Ved å fjerne bevegelsen i kneleddet og i stedet gjøre øvelsen på samme måte som en rygghev, så vil fokuset flyttes i større grad over på korsrygg og sete.

Variant #3: Miks: her får man med godt utslag både i kneleddet og hofteleddet, og med det involverer man hele baksiden i stor grad: legg, lår, rumpe og rygg. Dette er min favoritt for de fleste, men ønsker man å prioritere enkelte områder er de to andre variantene også veldig gode.

Lykke til!

Comments are closed.