Tips: Du trenger ikke å se ut som en robot når du trener!

Å søke etter god teknikk i alle styrkeøvelser man bruker er naturligvis en god ting, men i dette forsøket ender mange opp med å bevege seg som «roboter» når de trener, og er det positivt?

Det er lønnsomt å ha en sterk kjerne som klarer å stabilisere bevegelser du gjør, og det er lønnsomt å ha god kontroll på hvilke ledd du skal bevege/trene i forskjellige bevegelser, og hvilke ledd som skal holdes i ro, men litt bevegelse utover dette er likevel helt naturlig, og vil ofte hjelpe deg med å kunne løfte mer på en tryggere måte.

Et godt eksempel er sittende roing, som jeg viser i videoen ovenfor. Den første delen av klippet viser sittende roing utført som en «robot», den andre delen av klippet viser sittende roing utført slik jeg anbefaler det. Dette gir et større bevegelsesutslag i muskulaturen vi ønsker å trene, samtidig som du kan løfte mer vekt og med det stimulere muskulaturen på en bedre måte.

Trener du som en «robot»? 🙂

Comments are closed.