TIPS TIL TRENERE: TA PÅ KUNDEN!

Mange av mine følgere er over middels interessert i trening, og mange jobber selv som personlige trenere, eller hjelper kanskje venner med treningen på fritiden eller i idretten. Personlig trening og coaching handler ikke bare om treingsprogrammering, men det å lære bort den fysiske utførelsen kan være en kunst i deg selv. og det å finne «cues» som fungerer for hvert individ kan være utfordrende. Her finnes det også mye forskning som man kan støtte seg på, blant annet på bruken av eksterne vs. interne cues – som du kan lese mer om via lenken nederst i denne posten.

Å fysisk ta på kunden kan være et nyttig verktøy for teknisk innlæring.

Å fysisk ta på kunden kan være et nyttig verktøy for teknisk innlæring.

Utover bruker av gode «cues» er det dog flere andre verktøy vi kan bruke, og ett av de beste verktøyene kan være å fysisk ta på kunden. Om noen f. eks har utfordringer med å forstå hvordan man «spenner opp» ryggen i en markløft, så kan noen lette trykk på ryggen hjelpe til med å danne en forståelse av hvilke muskelgrupper som må aktiveres for å få den ønskede posisjonen. Et lett trykk kan også brukes i isolasjonsøvelser for å øke fokuset på den muskelen man ønsker å isolere, framfor å la andre muskelgrupper «ta over» mye av jobben. Noen ganger kan man også gå så langt som å fysisk plassere kunden i posisjonen man ønsker, og dette kan også være esktremt effektivt!

Med nye kunder er det naturligvis viktig å være klar over at ikke alle liker å bli tatt på, så dette må avklares med kunden først. For de aller fleste er dog noen lette trykk på korrekte områder og i noen tilfeller det å bli plassert i korrekt posisjon, veldig nyttige verktøy både for innlæring av løfteteknikk, og gode resultater på sikt.

Les også: Eksterne «cues» for teknikkforbedringer.

Comments are closed.