Bokanmeldelse: 'Living the Low Carb Life' av Jonny Bowden

Lav-karb dietter er mer populære enn noensinne, boken Living the Low Carb Life tar for seg hva lav-karb er, hva som skjer i kroppen under en lav-karb diett, spørsmål og svar på ting folk ofte lurer på om lav-karb, og ikke minst en oversikt og anmeldelse av de mest populære lav-karb diettene.

Lav-karb diettene han går spesifikt inn på er; The Atkins Diet, The Carbohydrate Addict’s Diet, The Fat Fush Plan, The GO-diet: The Goldenberg-O’Mara Diet, The Lindora Program: Lean for Life, Neanderthin, The Paleo Diet, Protein Power, The Scarsdale Diet, The Schwarzbein Principle, Somersizing, The South Beach Diet, Sugar Busters! og The Zone

Living the Low Carb Life (Jonny Bowden)

Min mening om boken: Boken er av de bedre bøkene jeg har lest når det kommer til lav-karb, men det er fortsatt en lav-karb bok, og jeg føler at Jonny Bowden tar feil når har foreslår at lav-karb skal ha store fordeler overfor dietter som inkluderer mer karbohydrater, både når det kommer til slanking og helse generelt. Forskningen viser noe annet! Jeg føler ikke at lav-karb er nødvendig eller lønnsomt for folk flest, men i perioder med ekstrem slanking, som i en PSMF (Protein Sparing Modified Fast), kan det være nødvendig (for å oppnå diettens mål).

Jeg liker heller ikke Bowden’s demonisering av insulin, og jeg oppdaget noe feilinformasjon i boken – f. eks at blodsukkeret skal bli ustabilt ved faste; om man dropper frokosten – noe som er totalt feilaktig. Han sier også at det er ‘unaturlig’ og ikke spise om morgenen, noe som går totalt mot min logikk; i mesteparten av menneskenes historie er vi vært nødt til å jakte for å få tak i mat,  så vi kunne umulig ha de store måltidene tilgjengelig med en gang vi våknet. Alt i alt virker det som han ofte håndplukker forskningen han refererer til i for stor grad, noe han ikke er alene om – de fleste gjør nok det.

Konklusjon:
Mye kritikk fra meg her, men alt i alt er det absolutt en god bok om du vil lære mer om lav-karb, og spesielt forskjellen mellom de forskjellige lav-karb diettene. Living the Low Carb Life er helt klart i den bedre halvdelen hva gjelder bøker om kosthold – men det er mye dritt der ute! Og om du skal lese en bok om lav-karb, vil jeg heller gå for The Ketogenic Diet fra ekstremt dyktige Lyle McDonald.

Terningkast: *** (3)

Comments are closed.