Trening & Kosthold; Verdt å lese uken av 28. juni 2010

Ukentlig spalte med interessante og nyttige saker jeg kommer over relatert til trening, kosthold/ernæring og helse generelt. Sist oppdatert: 28/6 kl. 21:52

Ingredienser for sunn baking: Kristine har en fin post på sin blogg med de viktigste produktene i hennes matlaging. Flotte produkter for å lage sunnere varianter av tradisjonelle matvarer.

Nå kan jeg like gjerne spise hele kaka!
Kjenner du deg igjen i den tankegangen? Når du først har spist noe usunt, eller noe utenfor planen din, så tenker du at du like gjerne kan skjeie helt ut? Børge A. Fagerli har en veldig god artikkel om hvordan du takler slike ‘spisekick’.


0 Comments

 1. Hei!
  Har prøvd TABATA metoden som du har skrevet om i ett innlegg. Jeg trener kondis noen ganger i uka. Jeg brukte knebøy da jeg prøvde TABATA metoden, men jeg ble ikke akkurat så sliten/andpusten som når jeg f.eks trener gerilja.
  Bruker du denne metoden? Funker den?

 2. Gerilja kardio blir vel så og si det samme, faktisk mer likt det Dr. Izumi Tabata, Ph.D brukte i sin studie, han brukte en ergometersykkel.

  Jeg foretrekker å kjøre TABATA med 2 forskjellige øvelser, f. eks;
  – 4x DB Swings + 4x DB Thrusters
  – 4x Burpees + 4x Muscle-ups
  – 4x Front Squats + 4x Farmers Walk –
  – 4x DB Push Presses + 4x Burpees

  Ellers er sprints eller ergometersykkel, som brukt i gerilja kardio, også genialt.

 3. SV: Ok, men så det er meningen at man skal bli veldig utslitt/andpusten av TABATA?

  Tenkte jeg skulle prøve det igjen i morgen, vurderer å prøve burpees i stedet 🙂

 4. Beklager sent svar, men orkanen Alex har hindret min nettilgang, for ikke å snakke om vann og strøm der jeg bor nå (besøker min bror i Monterrey, Mexico). Vil poste bilder fra orkanen nå snart..

  Ja, du skal bli vanvittig sliten. Prøv mer med motstand og husk maks hastighet på hver reps, og ingen pause mellom hver reps, du skal heller ikek fokusere på for stor bevegelsesbane i øvelser, hastighet er det som teller. Dvs. ikke lokk ut knærne helt i knebøy, ikke gå i nærheten av det engang.