Nå skal jeg bli 'frisk som en fisk'!

Den siste tiden har jeg slitt en del med skader, og i de siste ukene har hatt timer hos manuel terapaut Sigurd Slåstad, og på mandag hadde jeg en evalueringstime med Eirik Sandvik. Nå skal jeg gjøre det jeg kan framover for å bli frisk som en fisk 🙂

Her er min rehabiliteringsplan:

TIL DAGLIG:
1) Unngå all vond belastning på skadeområder. Unngå Cleans/Snatch, underhåndsgrep, benkpress/militærpress og tunge markløft.
2) Jobb med god holdning i skulder når sittende og under trening.
3) Opp å bevege meg jevnlig når sittende.

ALLE HVERDAGER:
1) Egenmasasje: 5 min
2) Sandvik rehab program: 25 min; Rehab – Fredrik Gyllensten 22_06_2010
3) Nakke stabilisering og styrking: 5 min

FØR STYRKETRENING (3x/uka):
1) Oppvarming: 5 min.
20 Reps knebøy, 10 reps Redcord Push-ups, 10 reps scapular push-ups, 10 reps liggende omvendt roing, 3 reps pull-ups.
2) Dynamisk tøying: 5 min.
30 sek Rotator Cuff strekk bak ryggen, 5 reps Squat-to-Stand, 30 sek dyp knebøy m/utpress av knær, 2 reps utfall fram/siden/bakover, 3 reps knehev fram, 2 reps strake beinhev fram, 3 reps rumpespark, 10 reps ‘floker’, 5 reps arm-svinger, 10 sek risting av hender, 10 reps ‘Shoulder Dislocations’.
3) Skulder øvelser: 10 min
Push-ups på ustabilt underlag og øvelser for Rotator Cuff

– TRENINGSØKT –

4) Supplementerende aktivasjons, ‘power’ og ‘core’ øvelser i sammen med treningsøkten. Inkl.  dvs. øvelser med elastisk bånd og Kinesis i forskjellige vinkler.

5) Kompresjon rundt høyre håndledd under relevante øvelser.

UKENTLIG:
30-60 min Masasje hos masasjeterapaut.

0 Comments

 1. SV: Helt ærlig så er jeg ikke helt sikker, jeg trodde ikke det tidligere i hvertfall. Men tror nå at det er en god del, siden det er NM o.l.

  Ja, jeg la merke til det når jeg satt på en offentlig datamaskin, syntes det er kjempe kjedelig! Men med mine datakunnskaper så blir det ikke rettet på..

  Du får ha lykke til med «rehabiliteringen».

 2. eivind eliasson

  Du må ha god råd som kan koste på deg massasjeterapeut ukentlig 😀 Høres fornuftig ut å legge mer arbeid i ei god oppvarming. FOrøvrig mye spennende å lese på bloggen din, blir vell å følge med litt her innimellom!

 3. Nå er jeg for øyeblikket i Mexico, så er her jeg tenker å ta en del masasje, til rimeligere pris enn hjemme.. Har dog kun hatt en masasjetime så langt..

  Skal dog ikke se bort ifra at jeg tar en time i uka når jeg kommer hjem også.. 3-400 kr i uka er ikke all verden, om det hjelper.

  Takk for de fine ordene 🙂