Yoga gir et av verdens største fotballtalenter tid til avkobling

Denne artikkelen er skrevet av Christine Johnsen.

Erling Braut Haaland er ikke bare norsk, men han er også en av fotballverdenens heteste spillere om dagen. Bryne-gutten har tatt fotballverden med storm de siste to sesongene og det er ikke måte på hvor mye oppmerksomhet sønnen til den tidligere fotballproffen Alf-Inge Haaland har mottatt. Han er daglig oppslag i fotballnyheter verden over, og selv om han allerede spiller i en av Tysklands største klubber, Borussia Dortmund, kobles han hele tiden til nye og større klubber. Men hvordan klarer en norsk «unggutt» på 20 år å håndtere alt presset og styret som følger med den økende populariteten? Et av svarene er yoga.

Kilde: Pexels

Lotusfeiringen ga et hint til hva Haaland gjør for å koble av

Mange fotballspillere liker å ha signaturfeiringer som de gjør når de scorer mål. Noen hopper i været, noen bokser med cornerflagget, noen sklir bortover gresset, mens andre hopper opp og feirer med tilskuerne. Erling Braut Haaland har derimot kommet med sin helt egen feiring som har fått mye oppmerksomhet. 

I forrige sesongs Champions League-turnering, måtte Haaland og Dortmund superstjernene fra Paris Saint-Germain. Da Haaland scoret i den første av to kamper, valgte han å feire med å sette seg ned i en såkalt «lotusstilling», en vanlig posisjon for alle som kjenner til yoga. Dette provoserte tydelig spillerne i det franske laget, for da PSG seiret i returkampen, la laget ut et bilde etter kampen, der nesten alle lagets spillere hadde satt seg ned og poserte i lotusstillingen som Haaland hadde gjort i den første kampen. Da PSG største stjerne, Neymar, hadde scoret tidligere i kampen, feiret han på samme vis. Det var ingen tvil om at jærbuens feiring i det første oppgjøret hadde gått inn på superstjernen.

Haaland på sin side var fornøyd med at PSG viste frem lotusfeiringen laget gjorde etter kampen. Han sa at det hjalp han med å spre budskapet om hvor viktig meditasjon er, så det er liten tvil om at Bryne-gutten er en stor tilhenger av yoga.

Kilde: Pexels

Får vi se lotusfeiringen hvis Haaland scorer for Norge i VM-kvalifiseringen?

Norge skal snart ut i kvalifisering til VM i Qatar. Da er det liten tvil om at Haaland er en av nøkkelpersonen for det norske laget. De norske spillerne må konkurrere med blant annet Nederland og Tyrkia, som er ansett som de tøffeste utfordrerne. Hvis man har tenkt å tippe på Haaland-scoringer kan det være lurt å sjekke ut en rangering av de beste bettingsider i Norge. Der kan du spille på at Haaland scorer og Norge vinner om du ønsker det, noe de fleste av oss forhåpentligvis håper på. Å se norske spillere prestere så bra engasjerer selv de som gjerne er litt uinteressert i fotball.

Tiden vil vise om Haaland eventuelt kommer til å feire med yoga-stillingen med den norske drakten på brystet. Kanskje er det på tide å spre budskapet enda videre? Det er tydelig at meditasjon hjelper for Haaland, og det er liten tvil om at mange andre kunne hatt godt av å lære seg å dra nytte av fordelene yoga og andre meditasjonsformer kan føre med seg.

Comments are closed.