5 ting du kan gjøre hjemme for å få tiden til å gå

Dette innlegget er skrevet av Bjorn Thorson.

Noen ganger kan det bli litt for mye hjemmetid, enten fordi været er for dårlig til å være ute, eller fordi utesteder og kulturliv er stengt. Da kan det være greit å finne på noe hjemme, og heldigvis er det mange muligheter til å få god underholdning uten å gå ut døra. Her er fem forslag til hva du kan kose deg med hjemme.

Kultur på internettet

Selv om internettet ofte brukes til informasjon, finner du også mye underholdning der. Du kan for eksempel bruke tiden til å se en hel TV-serie eller du kan oppleve konserter. Det finnes massevis av konsertopptak på internett, og mange artister sender også livekonserter online. Da kan du kose deg med god musikk, og samtidig støtte artisten økonomisk, for eksempel gjennom Vipps. En rekke museer og kjente steder tilbyr også digitale omvisninger. På denne måten kan du se kjente malerier eller byggverk uten å dra noe sted.

Lær deg noe nytt


Har du litt ekstra fritid, kan du også lære deg noe nytt. Kanskje du har lyst til å lære et nytt språk eller vil prøve en ny hobby. På internett finner du en mengde gratis språkkurs, og du finner også instruksjonsvideoer for ulike hobbyer. Hvorfor ikke prøve et malekurs eller lære deg å strikke? Og dersom du allerede kan disse tingene kan du teste ut nye teknikker og bli flinkere. Internettet gir deg også instruksjoner til å lage fuglekasser, bygge egne hagemøbler og masse annet som kan være spennende og nyttig å kunne. 

Spill på oddsen


Internettet gjør at oddsspill alltid er tilgjengelig, selv om du sitter hjemme i sofaen. Du kan satse penger på ulike idretter hos digibet sport og vinne litt ekstra penger til noe du ønsker deg. Oddsspill på datamaskin eller mobil passer for alle som liker sport og spenning. Hvis du er glad i sport, vil du sikkert også sette pris på livestrømming av kamper og arrangementer. Da får du følge med på hvordan det går med oddsspillet ditt, og du kan se så mye sport du bare orker, selv når det ikke er sportssendinger på TV. Oddsspill finnes alltid tilgjengelig, selv i perioder når det ikke er så mye idrett på gang her i Norge. Andre steder i verden spilles det sikkert kamper, og spiller du online, kan du satse penger på idrett over hele verden. 

Legg puslespill


Puslespill er en kjempefin hobby som passer for hele familien. Du kan velge et fysisk puslespill eller legge puslespill online. Puslespill trener hjernen og det er faktisk et veldig underholdende tidsfordriv. Det er morsomt når du finner brikkene du har lett etter og bildet vokser fram foran deg. Ettersom puslespill finnes for alle aldersgrupper, kan selv den mest erfarne få en utfordring. Det er bare å kjøpe et puslespill med ekstra mange brikker. De største puslespillene har mer enn 20 000 brikker, og da har du tidsfordriv i mange uker framover. Bare husk å finne et sted puslespillet kan ligge i fred, for et såpass stort prosjekt krever god plass. Men kanskje du har en ledig kjellerstue som kan brukes som puslerom. 

Les bøker


Bøker er alltid spennende og underholdende. Noen sier at det er bortkastet tid å lese, men da har de ikke funnet de rette bøkene. Det er aldri bortkastet tid å lese en god bok. Dårlige bøker er en annen sak. De kan være bortkastet tid, og du trenger ikke å lese en bok bare fordi “alle andre” leser den. Hvis du synes boka er kjedelig, så ikke les den! Du skal bare lese bøker du selv liker, og heldigvis er det enkelt å finne bøker. Besøk en bokhandel og les på baksiden av bøkene før du kjøper en. Eller let gjennom digitale bøker på nettet. Digitale bøker gjør at du slipper å ha plass i bokhylla, og du kan enkelt ta med deg boka og lese den på mobil eller nettbrett. Hvis du synes det er kjedelig å lese, kan du også velge lydbøker. De lar deg dessuten kombinere lesingen med andre ting. Ettersom det finnes utallige bøker der ute, kommer alle til å finne en bok de liker. Det gjelder også for deg som tror at bøker er kjedelige. Let, og finn de perfekte bøkene for deg. 

Comments are closed.