Hvem er best rustet mot å rykke ned i Premier League?

"331/365 Cloudy start" (CC BY 2.0) by Matthew Wilkinson

«331/365 Cloudy start» (CC BY 2.0) by Matthew Wilkinson

*Dette innlegget er levert av Anna Pettersen.*

Premier League er en av verdens tøffeste ligaer. I takt med at populariteten og prisen på TV- rettighetene har økt astronomisk de siste årene, har også konkurransen om å overleve i den øverste ligaen av engelsk fotball tettet seg til. Det er nå flere milliarder av kroner på spill i nedrykkskampen. Vi har tatt en titt på noen av lagene nederst på tabellen og forsøker å anslå om disse kommer til å overleve eller ikke.

"Celebrating Crystal Palace fans on the H" (CC BY 2.0) by Ben Sutherland

«Celebrating Crystal Palace fans on the H» (CC BY 2.0) by Ben Sutherland

 

Swansea 16 plass, 27 poeng.

Grunner til at de kan overleve: Laget har vist stor fremgang etter at den nye manageren Carlos Carvalhal kom inn dørene i Wales. De har bl.a. vunnet viktige seire over Liverpool og Arsenal, men viktigst av alt har forsvaret begynt å holde nullen.

Grunner til at de kan rykke ned: De ligger fortsatt langt nede på tabellen og klubben har relativt sett mindre økonomiske muskler enn hva andre lag i samme posisjon har. Det største problemet er uansett at de ikke har spisser som scorer mål.

En av deres beste spillere denne sesongen har vært midtstopperen Alfie Mawson, han vil garantert forsvinne til en større klubb om de skulle rykke ned. Betting eksperter mener uansett at laget har fått en ny vår under den nye treneren, og at det er en grei mulighet for at de overlever. Eksempelvis tilbyr bet365 Swansea en 9/4 odds for at de rykker ned.

West Brom 20 plass, 20 poeng

Grunner til å være positiv: Ankomsten til Liverpool-spissen Daniel Sturridge vil gi laget sårt trengt kvalitet øverst på banen. De unngikk også å selge en av deres beste midtstoppere, Johnny Evans, i januar-vinduet.

Grunner til at de kan rykke ned: Hovedproblemet til klubben er at de ikke evner å score mål, faktisk har bare ett lag, Swansea, scoret mindre enn dem.  

Flere eksperter mener det er en stor sjanse for at de rykker ned, og at dette vil av katastrofale konsekvenser for klubben. Eksempelvis tilbyr bet365 4/11 i odds på at de går ned en divisjon.

Southampton 18 plass, 26 poeng

Grunner til å være positiv: Klubben har et svært godt grunnspill, og burde egentlig være for gode til å rykke ned. Samtidig har stallen stor bredde, og burde derfor kunne takle eventuelle skader eller andre problemer.

Grunner til at de kan rykke ned: Laget befinner seg i en nedadgående spiral, de er i elendig form og har svært lav selvtillit.  Det største problemet er uansett at de ikke scorer mål, Charlie Austin  er skadet, Manolo Gabbiadini er i dårlig form, og den nye spissen, Guido Carrilo, er ikke kjent for å score fantastisk mye.

På tross av den elendige formen mener de fleste eksperter at dette laget er for godt til å rykke ned. Et eventuelt nedrykk hadde vært katastrofalt for klubbens økonomi. Ifølge bet365 får du 4 i odds på deres nedrykk.

Stoke 19.plass, 25 poeng

 Grunner til å være positiv: Laget har sett noe bedre ut etter at den nye treneren, Paul Lambert, kom inn.  De har også et par svært gode spillere av ypperste verdensklasse i stallen, som f.eks. Xherdan Shaqiri.

Grunner til at de kan rykke ned: Laget hadde elendig selvtillit og samhold i den siste tiden under forrige trener, Mark Hughes, og laget ser fortsatt litt veikt ut.  De neste fem kampene deres blir mest sannsynlig avgjørende, og vil bevise for fansen om de har pågangsmotet nødvendig for å overleve i den øverste divisjonen.

Den elendige formen til laget har ført til at mange eksperter mener nedrykk er nært forestående. Eksempelvis tilbyr bet365 4/5 i odds på et nedrykk.

Comments are closed.